Sayfalar

Perşembe, Ocak 19, 2006

Kıymalı Lazanya



Lazanya paketindeki tarifi biraz değiştirerek yaptığım bir yemek bu. Paketin içinde kaç lazanya olduğunu saymamış, heralde 12 tane vardır diye düşünerek hepsini haşlamıştım. Ama o kadar çok oldu ki 2 tepsi yapmak zorunda kaldım ve 3 gündür evde lazanya yiyoruz...

Malzemeler :

  • 12 adet lazanya
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 ,5 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber,kırmızı biber, yenibahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sos :

  • 1 lt. süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dk. kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dk. kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bıkarıp çekene kadar kavurun. Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Lazanyaları tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın. Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin ve ocaktan alın.

Dikdörtgen bir borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

17 yorum:

nihan dedi ki...

Merhaba Hatice,
Ellerine sağlık evde bir paket lazanyam var ve ben nasıl yapıyim diye düşünürken çok iyi oldu.
Hemen deniyeceğim inşallah.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nihan ne hoş olmuş, umarım dener ve beğenirsin. Şimdiden kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice!Sanırım sen de benim gibi klasik tarife sebzeler ekleyerek hem lezzetini,hem de besleyiciliğini arttırmayı hedeflemişsin.Bu vazeçemediğim birşey benim.Tariflere mutlaka kendimden birşey katmak,ölçülerle oynamak.Mutfağı laboratuar gibi kullanmak yani.Ellerine sağlık!Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba, bence mutfağın en zevkli yanlarından birisi de bu. Sevgiler...

Supertivo, beğenmene sevindim...

Adsız dedi ki...

Lazanyan çok nefis görünüyor Hatice, eline sağlık. Tarifinden anladığım kadarıyla haşlanan tür lazanya kullanıyorsun. Belki önceden denemişsindir ama denemediysen Barilla'nın (Filiz de çıkardı galiba aynısından, tam emin değilim ama) haşlanmadan kullanılan yumurtalı lazanyalarını tavsiye ederim. O da harika oluyor (hatta haşlanarak yapılandan daha çok beğeniyorum ben) ve doğrudan kullanıldığı için zaman kazandırıyor. Hem kazayla hepsini haşlaman söz konusu olmadığı için üç gün lazanya yemek zorunda da kalmazsın :)

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Evren beğendiğine sevindim. Barilla'nın haşlamaya gerek olmayan lazanyasını duymuştum ama ben filiz marka kullandım. Hakikaten haşlamak zor geldi lazanyaları. Bir sonraki denememde diğer türü kullanacağım. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Hatice ellerine sağlık, lazanyalar çok nefis görünüyor. Yine döktürmüşsün maşallah...Ben de size özenip bir yemek blogu açtım. http://www.blogcu.com/limonata/ adresine beklerim. sevgiler... Yağmur'un annesi Emel

Adsız dedi ki...

Merhaba Emel, beğendiğine çok sevindim. Siten tekrar hayırlı olsun. Yağmur'un sitesinde linki görüp ziyaret etmeye başlamıştım. ( Merhaba'daki hatice benim :)) ) Bu yoğunluğunda zaman bulabiliyor olman çok güzel, maşallah.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Selam Hatice,
Lazanyan cok harika gozukuyor. Yanliz bir sorum olacak. "muskat" nedir? Ben yurt disinda yasiyorum. Acaba ingilizcesi nedir? Hic duymamistim daha once. Yardimci olursan sevinirim. Tesekkurler
Sema

Adsız dedi ki...

Sema teşekkür ederim :) Muskatın ingilizcesini bilmiyorum ama küçük hindistancevizi de deniyor. Cevizden biraz daha küçük boyutta, sert bir baharat ( ama kolayca rendelenebiliyor ). Sosa hoş bir aroma katıyor. Umarım işe yarar bu bilgiler. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ben bu siteyi tesadufen buldum, nette tariflere bakarken!
Inanin iclerinden en guzeli, okunakli, ve basit tarifli bir site..
Hatice ve Sule sizleri tebrik ederim..sayenizde bende yemek yapmayi ogrenecegim...Ellerinize saglik..artik SIK SIK ugrayacagim sitenize....

Opuldunuz,
Aysun

Adsız dedi ki...

Aysun, hoş geldin sitemize :) Güzel düşünce ve sözlerin için çok teşekkür ederiz. Faydalı olabiliyorsak ne güzel :)) Her zaman bekliyoruz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

allah sizden razı olsun vallahi!!!
yaptım ben lazanyayı süperrrr oldu ki benim eşim beşamel sslu birşey yemez ,kızım beyaz renkli herşeyden nefret eder! ama bir tarif bu kadar açık net ve kolay verilir ya saolun ellerinize sağlık!en büyük hayranınız ve takipçinizim.
zeynep ipek soğuk

Adsız dedi ki...

Zeynep, ailede herkesin beğenmiş olmasına çok sevindim. Güzel düşüncelerin için çok teşekkürler. Senin de ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice.bugün akşam yemeği için ilkkez lazanyayı denedim.Yaparken biraz tereddüt etmiştim fakat sonuç çok güzel oldu.Sadece bezelye koymadım ben.Teşekkürler....

Adsız dedi ki...

Zeynepcim, afiyet olsun. Lazanyaları haşlaması biraz zahmetli oluyor ama sonucu beğenmişsinizya ne güzel :)) Eline sağlık...

Adsız dedi ki...

muskat ın ingilizcesi nedir diye sorulmuş, nutmeg demek bilgilerinize.