Pazartesi, Eylül 14, 2009
Fırında Karışık Meyve Tatlısı
Ramazanda bizim evde pek fazla meyve tüketilmiyor. Ben de hem dolabta bekleyen meyveleri ziyan etmemek hem de yemekten sonra tatlı ikram edebilmek için daha önce bu adreste gördüğüm tarifi evdeki tüm meyveleri kullanarak hazırladım:
Dilediğiniz miktarda şeftali, armut,elma gibi kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup küpler halinde derin bir kaseye doğrayın. İncirleri dörde bölün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Tüm meyveleri karıştırın. Fırına dayanıklı bir kaba ( ben borcam kullandım) meyveleri koyun. Üzerlerini 3-4 kaşık bal gezdirin. İri şekilde kıyılmış cevizleri meyvelerin üzerine serpin.
200 derece fırında 10-15 dk. pişirin. Tatlıyı ılık olarak dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Süper fikirmiş..Çok beğendim, kısa zamanda denenecekler listesine aldım bile..üstelik az kalorili ve hafif.. daha ne olsun.. :)
Bencede güzel bir fikir deneyeceğim eline saglık.
Gaye Hanım ve annemin yemekleri, umarım dener beğenirsiniz :)
ilginç gerçekten ellerinize sağlık sevgiler
Merhaba,
Bende çok beğendim.Hoş bir sunum olabilir. Ellerinize sağlık.
Sevgiler*
Yorum Gönder