Sayfalar

Çarşamba, Nisan 25, 2007

Gelin Hanım Tatlısı



Çok uzun süre önce bu adresten aldığım tarifi nihayet deneme fırsatım oldu. Oradaki ölçüler yerine kendi yaptığım miktarlar ile tarifi vereceğim. Ben çekirdek boşluklarını dolduracak kadar iç malzemesi koydum. Eğer malzeme dışarı taşsın isterseniz biraz daha arttırabilirsiniz. Tattığımda hala ılıktı. Bu halde bile tadını çok beğendim. Bakalım eşim ve yarınki misafirlerim beğenecek mi?

Malzemeler:
  • 50 adet şekerpare kayısı
  • 1/2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet ince rendelenmiş küçük havuç
  • 3 adet karanfil (ben kullanmadım)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Kayısıları yıkayıp bir gece önceden suda bekletin. Daha sonra 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ceviz ve üzümleri robotta kıyın. Bu karışımın içine pirinç, havuç, 1 kaşık şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Ilımış olan kayısıların içerisine hazırladığınız harçtan kiraz büyüklüğünde koyup ısıya dayanıklı bir tepsiye tatlıları dizin. Tatlıların üzerine şekeri serpin. Kayısıları haşladığınız sudan 1 su bardağı kadarını tepsiye ekleyin. Karanfilleri de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 180 derece fırında 25 dk. pişirin. Soğuyan tatlıları önce tepside kalan suya bulayıp sonra hindistan cevizi ile kaplayn ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun...

16 yorum:

Karabiber dedi ki...

Görüntüsü bu kadar hoşsa kimbilir tadı ne kadar güzeldir. Değişik bir tatlı. Üstelikte hafif olduğuna eminim ellerinize sağlık.

serap dedi ki...

Ayyyyyhhh ne güzel albenili duruyorlar.Böyle bir tatli tarifi basak bir yerdede okumustum.Simdi iyice canim cekti biliyormusun.Hafta sonu da geldi yapsak mi??????

Emel dedi ki...

Haticecim yorumun için saol, hoşbulduk. Bu arada senin tatlılar da çok şirin görünüyolar, ellerine sağlık...Bebişini öpüyorum, sevgiler...

LaMa dedi ki...

Gercekten degisik bir tarif..kayisi, haslanmis pirinc filan :)
Bende incirli bri tarif vardi bir ara yayinlayayim,hatirlattigin icin sagol:)
sevgiler

hatice dedi ki...

Karabiber, haklısın. Çok hafif bir tatlı.

Serap, denediğinde de yorumunu paylaşırsan çok sevinirim. Sevgiler...

Emelcim, beğenmene çok sevindim. Biz de Yağmuru çok öpüyoruz.

Lama, rica ederim. Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Hatice,
çok güzeller ellerine sağlık. eminim tadını herkes çok beğenecek. görüntüden belli oluyor zaten. sevgiler

hatice dedi ki...

Sevdamavisi, çok teşekkür ederim.

butterfly dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık harika görünümlü bir tatlı olmuş bu, eminim tadı da o denli güzeldir:).
Ben bir şey sorucam; burdaki kayısılar kuru kayısı mı yoksa taze kayısı mı? Sanırım tazeler, ama yine de emin olmak istedim denemeden önce.
Sevgiler:).
aslı

hatice dedi ki...

Sevgili Aslı, iyi ki sordun; çünkü kayısılar kuru kayısı. Suda beklediklerinden ve haşlandıklarından irileşiyorlar. Sevgiler...

kediii dedi ki...

blogunuzu cok begenerek takip ediyorum. cunku hic margarin kullanmiyorsunuz tariflerinizde.bu benim icin cok onemli.ve kedileri seviyorsunuz:)
kedilerle ilgili takip ettigim bir blog var. kediresimleri.blogspot.com
basarilar...

hatice dedi ki...

Kediii, güzel sözlerin ve adres için çok teşekkürler... Sevgiler.

selin dedi ki...

gerçekten çok lezzetli görünüyorlar. paylaşımınız için çok teşekkürler...

http://selince.selinozgur.com

serpil dedi ki...

hatice merhaba ben serpil...muhtemelen bu ilk karşılaşmamız çünkü ben çok yeniyim. sayfanı vede tatlını çok beğendim . ellerine ve yüreğine sağlık.izin verirsen sayfanı siteme eklemek isterim. sende eklersen sevinirim. sevgiler..
www.hashaslicorek.blogspot.com

hatice dedi ki...

Selin, teşekkür ederim.

Serpil, siten hayırlı olsun. Biz de linklerimize ekleriz siteni. Sevgiler...

bocuruk dedi ki...

Sevgili Hatice,
Ellerine sağlık. Dün akşam yemekte ekmek yemediğimiz için bir iki saat sonra acıktık. Kuru kayısı içine ceviz koyup yedik:) Bu tarif çok şık olmuş. Denemeli.
Sevgilerimle...

hatice dedi ki...

Bocuruk, umarım denersin. Sevgiler...