Dün annemde tüm gün tarif denemeleri yaptım. 2 tanesi ye#17 için diğeri de bu harika tat. Köfteyi sunmanın değişik bir yolu ve gerçekten çok lezzetli oluyor. Dışındaki yufkayla birlikte çıtır çıtır bir tat elde ediyorsunuz. Denemenizi öneririm. Tarifi Sofra dergisinin Kasım sayısında gördüm malzemeleri azalttım ve değişiklikler yaptım. Ayrıca ızgarada pişirme imkanımız olmadığı için fırının ızgarasını açarak tepside pişirdim. Gerçekten harika oldu. Bu malzemelerle 20 adet köfte dilimi elde ettik.
Malzemeler:
- 200 gr kuzu kıyma
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kırık antep fıstığı
- tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Büyük bir kaseye kıymaları alın. Üzerine soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Suda bekletilip suyunu sıktığınız ekmeği ekleyin. Yufka, yumurta akı ve zeytinyağı dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine zeytinyağını fırça yardımıyla yayın. Karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde katlayın. Yumurta akını her yerine iyice yedirerek sürün. Dar kenarı da 2 parmak içeri katlayın ki düz bir kenar elde edin. Köfte harcını yufkanın dar kenarına boylu boyunca yayın. Rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Izgarada veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek fırının ızgarasında her iki tarafını da pişirip servis edin.
Afiyet olsun..
Şule
17 yorum:
MERHABA ŞULE;BU TARIFI BENDE GORMUSTUM VE DENEMEK ISTIYORDUM..SENINDE DENEYIP BEGENMEN BENI YAPMAM ICIN ACELE ETMEME SEBEB:)) YALNIZ DERGIDEDE ANLAMADIGIM SU VAR:KIYMAYI DAR KENARA KOYARSAK RULO YAPTIGIMIZDA BUYUK IR RULO OLMICAK HERALDE DİMİ? DAR YERE KOYUP SARDIGIMIZDA YUFKA COK OLMICAKMI?DAHA COK SARILCAKYA UZUN YERI CUNKU...CEVABIN ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER SULE...SEVGILERLE..BASARILARININ DEVAMINI DILERIM...
Bayildim bayildim ne kadar degisik bir tarif inan cok mutlu oldum cünkü almanya da türk yemek dergilerini alma sansimiz olmadigindan sizlerin sayende bizde faydalanmis oluyoruz:) iyiki bizimle paylastin bu tarifi ellerine saglik..
Kıymayı dar kenara koydum ve resimdekileri elde ettim. Eğer uzun kenara koyarsan minicik köfteler elde edersin. Dergide de uzun kenara koyun diyor ama bana mantıklı gelmedi.
Elçin, sunumu açısından değişik bir tarif evet :) Ve yufkalar fırında kuruduğundan yerken çıtır çıtır sesler çıkıyor. Biz çok sevdik dene mutlaka.
Merhaba şule bu kebabı manisa kebabına benzettim ama onun yufkası kıtır kıtır olmuyor çok lezzetli bir tarif ellerine sağlık
Şule merhaba, harika görünüyor ellerine sağlık.
şebnem manisa kebabı da var sitemizde. Buradan bakabilirsin.
teşekkürler pembeli :)
Şuleciğim tahmin edeceğin gibi bunu da görmüştüm dergide:) Bir arkadaşım postalamıştı bana dergiyi, uzun aradan sonra dergide Türkçe tarif okumak çok hoşuma gitmişti. Gelelim köftelere, çok şık olmuş, misafirler için iyi bir seçenek olur değil mi? Ellerine sağlık, sevgilerimle.
yine harika bir yemek...ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com
çok iyi fikir yufakaya sarmak afiyet olsun..sevgiler..FERHAN
Şulecim misafirlere farklı sunumlarda bulunabilmek için süper bir seçenek bu. Çıtır çıtır yufka..Kesinlikle denemeli:).
Ellerine sağlık..
Sevgiler
aslı
Arkadaşlar yorumlarınız için teker teker teşekkür ediyorum. Misafirler için oldukça pratik ve lezzetli bir yemek.
Daha önce de görmüştüm bu tarifi ama senin resminde ki sunum gerçekten güzel gözüküyor kesinlikle deneyeceğim.
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
esra ben dergideki resimi daha çok beğensem de akşam çekmek zorunda kaldığım için fotoğrafı bu kadar oldu ancak görüntüsü. yine de beğendiğine sevindim.
Çok güzel görünüyorlar. Elinize sağlık.
merhaba güzel bir tarif bu tarife bir önerim olucak sarımsağı çıkarıp mutlaka içine çemen koyun daha dayanılmaz bir tat olucak görüceksiniz .
merhaba bende bu yemekten yapıyorum,her yufkayı ikiye katlayıp köfteyi yerleştiriyorum yai üç yufkayı ayrı ayrı kullanıyorum,yalnız fırında yuıfkalar çok çıtır oluyor,yufkaların yumuşak olması için ne yapmalıyız acaba?
Gülşah asıl lezzeti veren zaten o çıtır çıtır yufka tadı. Ama yumuşak istersen de biraz suyla ıslatabilirsin..
Yorum Gönder