Sayfalar

Perşembe, Aralık 14, 2006

Ye #17 Kabakgiller



Ye-17 günümüz için yapacak o kadar çok tarif vardı ki maalesef hepsini yapmaya vakit bulamadım. Bir tarifi de isminde kabak geçmediği için erkenden yayınladım. Tatlı kabağı, tatlısı dışında hiç bir şekilde düşünemezdim. Ama günlerimiz sayesinde gerçekten de çok farklı ve güzel lezzetlerle tanışma fırsatımız oluyor. Bu kurabiye de kesinlikle tavsiye edebileceğim bir lezzet. Hamura o kadar güzel bir tat verdi ki kime içinde kabak olduğunu söylesem şaşırdı. Muskatın kokusu, kabağın aroması ve damla çikolatanın verdiği lezzetle oluşan kek yumuşaklığındaki kurabiyeleri mutlaka öneririm. Tarifi buradan aldım.

Damla Çikolatalı, Kabaklı Kurabiye

Malzemeler:

  • yarım paket tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • 1 yumurta
  • 1 bardak haşlanmış, püre halinde balkabağı
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 bardak un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay fincanı damla çikolata
Yapılışı:

Yağ ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta, kabak ve vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tuz, tarçın ve muskatı karıştırın ve krema halindeki karışıma eleyerek ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Hamurdan kaşıkla aldığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Pişince yayılıyorlar. Hamur ele yapışan bir hamur olduğu için şekil vermek zor oluyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 1 dk tepside beklettikten sonra kurabiyeleri fırın telinin üzerine alın ve soğutun.

Afiyet olsun..


Diğer tarifim ise Lezzet'ten. Benim oldukça beğendiğim fakat eşimin içinde soğan var bunda diyerek içmeyi reddettiği bir çorba. Yoğurt ve kabak bence güzel bir ikili bu çorbada olduğu gibi.. Bakalım siz beğenecek misiniz! Ben 2 kabağa göre malzemeleri azaltarak yaptım. Ayrıca üzerine tereyağda kızdırılmış kırmızı toz biber döktüm.

Yoğurtlu Kabak Çorbası

Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 3 adet soğan
  • 3-4 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı)
  • 6 su bardağı su
  • 1 kase yoğurt
  • yarım su bardağı un (ya da 3 yemek kaşığı)
  • kırmızı toz biber
  • tuz
Yapılışı:

Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları küçük küçük doğrayın. Yağda soğanları kavurun. Kabakları ekleyerek birkaç dk daha kavurun. Tuz ve suyunu ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp blendırdan geçirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpma teliyle iyice karıştırın. Çorbadan yoğurtlu karışıma kaşık kaşık ekleyerek yoğurdu sıcağa alıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı çorbaya yavaşça ekleyin bu sırada çırpma teliyle sürekli karıştırın. 3 dk kaynatıp ocaktan alın. Kırmızı tozbiber ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

Şule

20 yorum:

Ayşenur dedi ki...

Kabakli kurabiye ilginc geldi. Icinde muskat olan bir tarif denemek istiyordum ne zamandir, ilk firsatta bunu deneyecegim. Madem guzel oluyormus bu kurabiyeler;) ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

kabak çorbası çok hoşuma gitti.değişik çorbalabı denemek istiyorum.ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Eline sağlık,ikiside çok leziz görünüyor.Kabağın her türlüsünü çok seviyorum.

Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba sulecım ellerıne saglık canım ıkıtarıfde guzel olmus benım merak ettıgım su bız 3 kısılık bır aıleyız ve cogu tarıf bana fazla gelıyor bu kurabıye tarıfını yarı yarıya ındırerek yapabılırmıyım canım?bırde kabagı corbalarda denemeye cesaret edemıyorum acaba nasıl olur dıye tadı nasıl burukmu yoksa bıldıgımız corba tadımı?cevabın ıcın sımdıden tesekkurler canım....salıhaerozan

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende yeni bi blog açtım görüşmek üzere kirazdali.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhaba bu kurabiyelri ben de yapıyorum kabak ilavesiz böyle nasıl olur acaba denemek lazım,selamlar

Adsız dedi ki...

sevgili arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

saliha hanım biz de 2 kişiyiz ve bizde de aynı problem oluyor çoğu zaman. kurabiyeyi de çorbayı da yarı yarıya malzemelerle yapabilirsiniz tabiki. kabak çorbası buruk değildi gayet güzel bir çorba oldu. fakat içindeki soğan kokusundan eşim rahatsız oldu isterseniz soğanı daha az kullanabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

şule abla uzundur zamandır siteni ziyaret edemiyordum. biliyorsun evde internet yok. işe girincede hiç vaktim olmuyordu. ama bugün girme fırsatı kaladım. her zamanki gibi döktürmüşsün valla ne deyim sen artık usta olmuşsun usta.halamla gönderdiğin keki yedik ve çok beğendik ellerine sağlık ve çok teşekkürler. bu arada kediler sitenide ele geçirmiş

Adsız dedi ki...

bu arada ben hacer anlamışsındır ama ben yine yazıyım dedim hoşçakal

Adsız dedi ki...

Merhaba her iki lezzette harika görünüyor.Kabak çorbasıı küçüklüğümden beri babannem yapardı sağolsun çokta severdim ben hiç yapmayı denemedim ama şimdi sizin çorbanızı görünce tadını damağımda hssettim diyebilirim :)Elinize emeğinize sağlık hoşcakalın.
www.pastacikiz.com

Adsız dedi ki...

hacerciğim hoşgeldin :) iş nasıl gidiyor umarım memnunsundur. keki beğenmenize sevindim afiyet olsun.. ofiste kedilerden uzak kalmamak için siteye de fotoğraflarını ekliyorum napıyım :) çok öptüm hoşçakal.

pastacıkız, yorumun için teşekkür ederim. kabak çorbasını çocukluktan beri bilmen ne güzel, bu benim ilk kabakla çorba yapışımdı. :)

Adsız dedi ki...

Şule,forumda kitchenaid almak ile alakalı yazını okudum.aldın mı acaba?bir kaç bilgi lazım da bana....

Adsız dedi ki...

Tarçın, muskat, balkabağı...
Şulecim "Valla gitti annemin kabak tatlısı" derim ben:). Annem kabak tatlısı yapmış da bugün, kalanını püre yapıp birkaç tarifte kullanacağım sanırım, en önce bu kurabiyelerde tabi:)..
Ellerine sağlık canım, Sevgiler..
aslı

Adsız dedi ki...

serinmavi maalesef hala almadım :)

aslıcım, kabak tatlısına bayılıyorum, hazır evde kabak tatlısı varken kaçırma derim bu tarifi. dene mutlaka ama şekerini ayarlamayı unutma. :)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Merhaba Şule hanım.Okudum bir kaç yazınızı.
Ne güzel sizin de kedileriniz varmış.:))

Ve evde de kabak tatlısı var.:))

Ama çorbayı da muhakkak yapacağım sanırım.sebze sevmeyen oğlum var .
:(

Hoşçakalın sevgilerimle.

İpek Kuscu dedi ki...

Şule'ciğim,kurabiyelerdeki kabak püresi kurabiyenin tadını nasıl etkilemiştir diye merak ettim şimdi?kabak çorbasına ben kabak ve patatesi birlikte kullandığım için , un ilavesi gerekmiyor .Ama eminim lezzet mükemmeldir.Ellerine sağlık.
NOT:Geç kaldım yorum yazmakta ama geçen gün uğradığımda okumadan çıktım,ancak şimdi tariflerini okuyabildim.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

yağmur damlası hoş geldiniz. kedinizin ölmesine çok üzüldüm, diğer kedileriniz de maşallah çok tatlılar. umarım tariflerden memnun kalırsınız.

sevgili ipek, gerçekten güzel bir tat kattı muskatla birlikte hamura. tadını nasıl anlatsam bilemedim :) çorbadan sadece 1 kase içme şansım oldu, hatırladığım kadarıyla onun tadı da güzeldi. patatesle de denemek lazım tabi. sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhabalar gecen gün kabakli kurabiyenizi denedim ve diger tarifleriniz gibi cok güzel sonuc aldim.. ilk tepsi acemiligimden kocaman kurabiyelerim oldu ama daha sonra iyi tutturdum sadece evde olmadigi icin muskat koymadim ama tadi yinede harikaydi..
Bayraminizi ve yeniyilinizi kutluyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

adimi yazmayi unutmusum stuttgart´dan sevinc

Adsız dedi ki...

sevinç kurabiyeleri denemene çok sevindim. ben tadını unutamıyorum çok hoşuma gitmişti. en azından bir okurumuzun deneyip sonuçtan memnun kalması da bir şeydir :) afiyet olsun..

sevgiler..