Ye-16 Patates etkinliği sayesinde akşam yemeğinde değişik bir tat yakalama şansına sahip olduk. Patatesin her türlüsünü severek tüketen biri olarak bu bohçaların tadını da çok beğendim. Bir tanesi bile doymanıza yetiyor. Toplamda 8 adet bohçanız oluyor. Tarifi Lezzet'ten aldım.
Malzemeler:
- 5 patates
- 300 gr mantar
- 1 tavuk göğüs eti
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 çorba kaşığı un
- 2 yumurta
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 4 çorba kaşığı mısır unu
- Tuz, karabiber, kekik
Patatesleri haşlayın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun. Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın. Haşlanan patatesleri çatalla ezerek püre yapın. Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Ele yapışan oldukça cıvık bir karışım elde ediyorsunuz. Şekil vermeden önce elinizi mutlaka su ile bolca ıslatın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın. Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın. Benim harmanlanmış un karışımımın yarısı arttı siz ölçüleri yarı yarıya azaltarak kullanabilirsiniz. Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Şule
13 yorum:
Şulecim süpeeer bir tarif bu..Canım çekti valla şimdi:).
Haftasonu abim Ankara'ya dönünce onun için yapıcam mutlaka. Ellerine sağlık canım.
Yine dokturmussun,
etkinlik icin denedigim tariflerden dolayi bir sure ara veririm patates haslamaya ama sanirim olmayacak :)Eline saglik
butterfly, çook teşekkür ederim bu kadar beğendiğin için çok mutlu oldum. keşke bir bohçayı da buradan sana uzatabilseydim :)
lama, pazar günümü temizlik ve tarif denemeleriyle geçirdim ama temizlikten sonra alışverişe gidip bir de bunu yapmak çok zor geldi. tabi tabağımıza alıp da tadınca tüm yorgunluğum geçiverdi :). sevgiler..
sevgili Sule merhaba,
Simdi gece yarisi oldu.Karnim acikti ders calisiyorum.Nasil istedi cnm..ellerine saglik...Sevgilerimle
Sevgili Şule'ciğim,
Enfes bir tat olmuş ellerine sağlık.Hem çok değişik olmuş hemde özellikle benim damak tadıma uygun..Afiyetler olsun tatlım..
Tarifini ve sunumunu çok beğendim hemde çookkk..
Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..
Geçmiş olsun dileklerin içinde ayrıca teşekkürler tatlım..
Sevgilerimle.
züleyha, umarım memnun kalırsın tariften. yıldız böreğini babana bile sevdirmeniz çok hoş. afiyet olsun hepinize.. pozitif elektriğin umarım negatife dönüşmez :) sevgiler..
gülenay, bohçanın birini de sana uzatıyorum o zaman :)
gül merhaba :). umarım daha iyisindir. tarifi beğenmene çook sevindim. ben de sana mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. sevgiler..
nefissss görünüyor.ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com
seda teşekkür ederim :)
poğaça çok güzel gözüküyor özellikle resimleri çok net eminim lezzeti de çok güzeldir :) ellerinize sağlık ...
bu arada bir türlü adımla giremedim ananymous olmak garip geldi :)
www.blogcu.com/jezabella
poğaça değil maalesef ama yine de beğenmene sevindim. sevgiler..
merhaba,
yayinlandigindan beri bu tarif aklimdaydi. bu haftasonu misafirlerim icin yapsam mi diyordum. ne olur ne olmaz diye once kendimize deneyeyim dedim. iyi de etmisim. sekil vermesi gercekten cok zor oldu. hele galeta ununa bulamak cok zordu. sekilleri de top top olmadi, baya yayvan kadilar. kesiti de burda gorundugu gibi hamurumsu bir goruntu vermedi.
butun bu aksiliklere ragmen tadi cok guzeldi. sule hanim gercekten sizi tebrik ediyorum, cok iyi sekil verip pisirmissiniz :)
gul
gül, şekil veremediğinize üzüldüm, tadını beğenmenize sevindim. sevgiler..
Yorum Gönder