Tarifi lezzet sitesinde görmüştüm. Asıl tarifte köfteler çiğ bulgurdan ve yumurta ilave edilmeden yapılıyordı. Bu şekilde dağılacaklarını düşünerek tarifte biraz değişiklik yaptım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- aldığı kadar un
- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- pul biber, kırmızı biber, tuz, karabiber
Bulguru üzerini kapatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 10-15 dk. dinlendirin. Daha sonra 1 yumurta, tuz ve erittiğiniz tereyağını ekleyip yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar un ilave edin. (4-5 kaşık kadar) Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. ( Hamur elinize yapışırsa elinizi çok az ıslatabilirsiniz) Kaynayan suda köfteleri 10-12 dk. haşlayın.
Bu arada bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Eğer etler hala pişmemiş ise biraz sıcak su ilave edin. Etler piştiğinde tuzunu ve karabiberini ekleyip tavada biraz daha kavurun.
Küçük bir tavada kalan zeytinyağı ve pul biberi kızdırın. Haşlanan köfteleri tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kavurduğunuz etlerden ilave edip en üstüne de hazırladığınız yağdan gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...
19 yorum:
mükemmel gözülküyor, en kısa zaman da deneyeceğim...
ellerine sağlık...ben bir türlü kayıtlı kullanıcı olamıyorum..verdiğim ismi kabul etmiyor..yardımcı olur musunuz?
Nazlı teşekkür ederim. Umarım dener ve beğenirsin. Sevgiler...
Anonymous, other'ı seçip name kısmına adını yazıp Word Verification'ı da yazdığında olacaktır diye düşünüyorum.
haticecim aslında yumurtasız da olabilir. tabii denemek lazım da..annem bize kürt köftesi yapardı aynı bunun gibi...yumurtasız, unlu ama üstüne nane sosu dökerdi.çok severdim ben de...ellerine sağlık.kendine ve bebişine iyi bak....
Sağol Aslıhancım, o şekilde de olabilir belki. Çok teşekkür ederim... Selamlar. Ezeli öpüyorum ...
Eline saglik Hatice, tam bugünlerde yapilabilecek tariflerden. Ben de köftesiri yumurtasiz ve sicak su da haslamadan tereyag, un ve biraz su ilavesi ile hazirliyorum ve dagilmiyor, sadece yazmak istedim:)
Isim cok hos , bu yemegi yiyince "koftenin esiri" olacaksiniz der gibi de iddiali!Gercekten leziz gorunuyor...Sanirim damak tadimiz benziyor...
Size bazi teknik sorularim olacakti,mail ile yollasam olur mu acaba ? Eee tecrubenizden faydalanmak isteriz :)
Ellerinize saglik
Dilek, teşekkür ederim. Aslında tarifte senin bahsettiğin gibi yapılıp suda haşlanıyordu. O şekilde cesaret edememiştim. Bir de öyle denemem gerek sanırım.
Lamamutfakta, beğendiğine sevindim yemeği. Faydalı olursa yardım etmek isteriz. Sevgiler...
Çok lezzetli görünüyorlar. Elinize sağlık... En yakın zamanda uygulayacağım. Teşekkürler bu güzel tarif için...
Hatice ellerine sağlık nefis görünüyor. Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum sevgiler Ebru
Defterim ve Ebru, beğendiğinize çok sevindim yemeği. Size de hayırlı ramazanlar...
harika olmuş...teşekkürler
Merhabalar... Sitenizi bugün keşfettim. Çok harika bir site ve içinde güzel değişik tarifler var, yani anlayacağınız çok beğendim. Yemek harika olmuş, ellerinize sağlık. Tatmak isterdim, benimde bir sitem var banada beklerim.... Tekrar gelirim.... Sevgilerimle Nesrin Tarif Bahçesi
Dila, beğenmene sevindim.
Nesrin, güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz. Siten hayırlı olsun. Sevgiler...
merhaba 2 çocuk annesiyim.biri daha 6aylık diğer kızımsa 5 yaşında tariflerinizin pratik ve güzel oluşundan dolayı hepsini yapmak istiyorum.tatil dönüşü güzül tarflerle karşılaştım teşekkürler
çok iyisiniz
Sevde Hanım, tariflerin faydalı olması bizi çok sevindiriyor. Sevgiler...
Wew, teşekkürler...
Harika bir siteniz ve çok lezzetli yemek tarifleriniz var. Yavaş yavaş hepsini denemeye çalışıyorum. Bugün de Köftesir'i yaptım, gerçekten çok güzel oldu. Ellerinize sağlık..
Gözde Hanım, teşekkür ederiz. Tariflerimizin denenip beğenilmesi çok mutlu ediyor bizi :)
Yorum Gönder