Sayfalar

Pazartesi, Ağustos 14, 2006

Güveçte Mantar



Cumartesi günü evdeki mantarları nasıl pişirsek diye düşünürken eşimin fikri ile güveçte karar kıldık. İsterseniz bu yemeğin içerisine mantarları biraz azaltıp tavuk veya hindi eti de ekleyebilirsiniz.

Malzemeler :

  • 300 gr. mantar
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayıp 6 adet güvece paylaştırın. Mantarları yıkayıp kurulayın ve boylamasına doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Biberleri doğrayın. Tüm sebzelei istediğiniz sıra ile güveçlere paylaştırın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Güveçlerin en üstüne yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase suda açıp içine tuz ve karabiber ilave edin ve güveçlere paylaştırın. Üzerlerine 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip aliminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yemegi tavuklu yaptim önceki gün. 3 adet tavuk gögsü kullandim, 5 kase yemek cikti. Tavuklari kusbasi dograyip tavaya 1-2 kasik su ekleyip renk alana kadar kavurdum. Diger sebzeleri göz karari ekledim. 2 kisi oldugumuzdan fazla gelecek ziyan olacak diye düsündüm ama esim 2 tanesini birden yeyince, tamam sorun kalmadi dedim. Gercekten cok kolay ve lezzetli bir yemek. Ben rejimde oldugum icin sadece bir cay kasigi yag kullandim kaseme, fazlasiyla yeterli oldu. Her zaman yapilacak yemekler listeme aldim bile.

Adsız dedi ki...

Isıkyolu, eline sağlık. Beğenilmesine çok sevindim...

Adsız dedi ki...

Sitenizi ilk ziyaretim ve onlarca yemek sitesi arasından en beğendiğim sitelerden biri diyebilirim.Nedeni ise hatice hanım sizin her yoruma vakit ayırıp cevap yazmaya çalışmanız tercih sebebim olmaya yetti.Ayrıca tariflere ulaşım site dizaynı olarakta pratik ve hoş bir site.Ben bu tarifi tavukla yapıyorum(güvecim olmadığı için normal tepside yapıyorum)tavuğuda tavuk göğsü olarak kullanmıyorum.Tavuğun but kısımlarını kasapta kuşbaşı doğratıyorum.göğüs kısmı gibi kuru olmuyo çok lezzetli bi yemek oluyo .Eminim buda öyledir.Site için tebrikler.Görüşmek dileğiyle..

Adsız dedi ki...

Firuze, elimizden geldiği kadar yorumları cevaplamaya çalışıyoruz. Güzel sözlerin bizi çok mutlu etti. Teşekkürler. Tavuk ve mantar birbirine çok yakışıyorlar bence. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,bende sitenizi yeni gördüm. Tarifleriniz çok güzel. Çalışan biri olduğum için özellikle pratik tarifler bana çok uygun. Bundan sonra sitenize bakarak yemek pişireceğim. Çok lezzetli oldukları belli. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Anonymous,sitemizi beğenmenize çok sevindim. Umarım faydalı oluyoruzdur.