Sayfalar

Perşembe, Ağustos 24, 2006

Ekşili Kabak



Yemek zevki programının sitesinde görüp yapılacaklar listeme eklemiştim bu tarifi. Hem besleyici bir yemek hem de ekşi tadı kabakla birlikte biz çok sevdik.

Malzemeler:

  • 1/2 kilo kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • bir tutam dereotu
  • sıcak su
Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Salçayı ve yıkadığınız mercimeği ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. Üzerine 1,5- 2 bardak kadar sıcak su ekleyip mercimekler biraz yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kabakların kabuklarını soyup orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Tenceredeki mercimeklere ilave edin. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1 limonun suyunu (ekşi tadı fazla hissetmek istemezseniz 1/2 limon kullanabilirsiniz), tuz ve az miktarda karabiberi de ekleyip mercimek ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzel görünüyor mutlaka denicem.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Umarım deneyip beğenirsiniz...

Rakunt ideas dedi ki...

değişik bir lezzet tata ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Tuğba, evet ve bence denemeye değer bir tat.
Esra, teşekkürler. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selamlar..
tarifi denedim..çok hafif ve güzel bir yemek oldu..Eşim kabak yemeklerinden çok hoşlanmıyor.ama bundan 2 tabak yedi..gerçekten görülmeye değerdi..güzel tarif için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun. Eşinizin bile beğenmesi çok güzel. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

YESIL MERCIMEGI VE KABAGI SEVMEYEN ESIME BUGUN YAPICAM BIR TEK SEBEBI VAR EKSI OLMASI.
EKSI OLAN HER YEMEGI YIYOR BAKALIM BU AKSAM NAPICAK
ELLERINIZE SAGLIK BURDAN HARIKA GORUNUYOR
ZUMRUDUANKA

Adsız dedi ki...

İnşallah eşiniz de siz de beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...