Sayfalar

Perşembe, Nisan 27, 2006

Cevizli Erişte



Bu erişteleri sevgili arkadışım İlknur'un annesi yapıp bize de vermişti. Erişteler neredeyse bitmek üzere ama bir tarif yapıp siteye eklemediğimi fark ettim. Eskiden bu tarifi annem çok yapardı. Eriştelerin arasında ağıza gelen o ceviz tadını ben çok seviyorum.

Tarifi için uzun uzun yazacak pek bir şey yok aslında. Öncelikle 2 su bardağı erişteyi 4 bardak tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 5-6 dk. haşlayın. Suyunu süzün. Bir tavada 1,5 yemek kaşığı zeytinyağını çok az ısıtıp içerisine 1 çay bardağı iri dövülmüş cevizi ekleyin. Bir dakika kadar kavurup altını kapatın. Tenceredeki eriştelere ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Haticeciğim ev yapımı eriştenin tadına doyum olmuyor gerçekten. Annanemler de yaparlar ve biz de nasipleniriz her seferinde. Cevizli olunca da tadına tat katıyor doğrusu.Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Aslında ben böyle bir erişteyi Bolu'da içine sanırım "keş" denilen bir tür peynir katılarak yemiştim. Çok güzel bir tat. Ellerine sağlık...

Bengisu dedi ki...

Merhaba Hatice, bende erişteyi peynirli çok severim ama cevizlisinide merak etmedim değil:)
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Selam,Cevizli eriste deyince akan sular durur.Herseyimi feda edebilirim 3 tabak eriste icin.Yanliz ben cevizlerle birlikte bir avucta eriste kavururum.Böylelikle citir citir agaza gelirki..........himmmmmm yemede .!!!!!!

Nezaket dedi ki...

Eline saglik Hatice, ev yapimi erite cok guzel olur. Eristeyi onceleri bende haslayarak yapardim. Konyada ise pilav yapar gibi once erişteleri kavurup sonra yeteri miktarda sicak su ekleyip kisik ateste pisiriyorlar. Hem suyunu suzmuyorsun boylelikle. Gercektende tadi cok guzel oluyor. Hala eristen kaldiysa denemeni oneririm. Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Elifcim çok haklısın. Çok teşekkürler.
Aslıhancım peynir eklemek benim de aklıma gelmişti ama malum ekleyemiyorum.
Bengisu, bu şekilde de denemeni tavsiye ederim.
Bir tatlı serap, bu fikri ben de çok beğendim :) Mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler...
Nezaket, sanırım suyunu çok iyi ayarlamak gerekir bu durumda. Çok az erişte var hala evde. Deneme amaçlı bu yöntem için yeterli olur sanırım. Teşekkürler...

Defne dedi ki...

Ben eristeyi pek sevmeyenlerdenim ama oyle guzel gorunuyor ki kayitsiz kalamadim. Ellerine saglik, memlekete donunce bu sekilde deneyecegim, belki ikna eder beni cevizler:)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Defne, umarım bu şekilde seversin erişteyi. Beğenmen beni çok mutlu etti. Sevgiler...