Sayfalar

Cuma, Şubat 10, 2006

Ciğerli Pilav



Pazar günü oldukça duygusal bir oyun olan "Ağaçlar Ayakta Ölür"'ü izledikten sonra evimize geldik ve eşimle akşama ne yapsak da yesek diye düşünmeye başladık. Cumartesi günü eşim kütüphanede ders çalışırken ben de bu ayın Sofra dergisini inceliyordum. Tabi arada sırada a bak ne güzel yapıyım mı, a ne güzel fotoğraf yapıyım mı ya da ıyy şu tarife bak berbat gibi yorumlar yaparak dersini de bölmüyor değildim :) Bu arada derginin bu sayısında pilavlara özel dosya yapmışlar. Eşimin de aklında burdan ciğerli pilav kalmış ve onu yapalım dedi. Pilavı kendi bildiğimiz yöntemle pişirdik. Sadece ciğer tarifini uyguladık. Ben ve eşim ciğerin kızartılmadan da gayet lezzetli hatta daha lezzetli olabileceğini anladık. Kırmızı biber ve soğan ciğere ayrı bir lezzet katıyor. Siz de mutlaka deneyin.

Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram kuşbaşı kuzu ciğeri (ciğeri biz daha az kullandık)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10-15 adet arpacık soğan (2 küçük kuru soğan kullandık)
  • 4-5 dal maydanoz
  • tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:

Pilavı pişirin ve demlenmeye bırakın. Zeytinyağına arpacık soğanları (veya kıyılmış kuru soğanları) ekelyin. Soğanların rengi dönünce üzerine kıyılmış kırmızı biber ekleyip 1 dakika birlikte sote edin. Daha sonra ciğerleri de koyup kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kıyılmış maydanoz serpip ocaktan alın. Bir kasenin dibine ciğeri yerleştirin ve üzerini pilavla doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Dilerseniz maydanoz ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

4 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Sule,
bu tam benlik, cigere bayilirim.
Harika goruntulemissin sende.
Hafta sonu ne yapsam derken iyi oldu bu, eline saglik.
Ankaradaki cigerci Nihat geldi aklima simdi ( ismini yanlis yazmadim herhalde)
ne cok yerdim ondan :))

Tesekkurler.
Zeynep

Nezaket dedi ki...

Sule Merhaba,
Cigeri, cocuklugumdan beri yemeyi nedense reddederim. Sadece Mersinde yasadigim yillarda seklinde ve bolca baharatli olarak afiyetle yerdim. Tarifini gorunce esime ve kizima haksizlik yaptigimi farkedip bizimkiler en kisa surede ciger yapmam gerektigini farkettim. tesekkurler. Bu arada resim cok canli cikmis, ellerine saglik.
Sevgilerimle

Nihal Isiklar dedi ki...

Merhaba. Cigerler harika gorunuyor. Bu hafta sonu ciger bulabilirsem hemen deneyecegim. Siteni, yeni basladigim blogum "Corek Otu"nun linklerine ekledim. Ziyaret etmek istersen: www.corekotu.blogspot.com Sevgiler.

Adsız dedi ki...

zeynepcim ciğerci nihatı maalesef hiç duymadım. beğenmene sevindim. teşekkürler..

nezaket bu şekilde yumuşacık oluyor ciğer ve biberle soğan harika lezzet katıyor. dene mutlaka. resmi beğenmene sevindim.

nihal teşekkürler. blogun da hayırlı olsun..