Sayfalar

Pazar, Ocak 08, 2006

Sakızlı Lorlu Kurabiye



Nihayet Sibel'in meşhur kurabiyesini deneyebildim ben de. Daha önce ne sakızı ne de loru tariflerimde kullanmamıştım. Kurabiyeyi yaparken sonucunu çok merak ediyordum doğrusu. Neyseki fırından çıktıktan sonra tadını çok beğendim. Şu anda da çayımın yanında bana eşlik ediyor kendileri :). Tarife sevgili Tijen de Her Güne Bir Yemek isimli kitabında yer vermiş. Ben de oradan bakarak yaptım. Bu kurabiyeler annemin bana küçükken sokaktaki satıcılardan aldığı kekin tadını anımsattı. Benim çok hoşuma gitti siz de mutlaka deneyin. Tarif her yerde var ama ben yine de okuyanlara kolaylık olsun diye buraya da yazıyorum.

* Kurban bayramına yaklaşırken, bayram hazırlıkları giderek hızlanırken herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Herkese sevdikleriyle mutlu, huzurlu, hayırlı bir bayram dilerim.

Malzemeler:

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 250 gr tatlı lor (tuzsuz lor olarak aldım ben)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un (ben toplamda 3- 3,5 bardak kullandım)
  • 2 küçük parça damla sakızı
  • susam
Yapılışı:

Yağ, lor, yumurta ve şekeri karıştırın. Un ve karbonatı ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyin. Havanda damla sakızlarını ezin ve hamura katarak bir kez daha yoğurun. Fırını 180 dereceye getirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. İlk önce yumurta beyazına, sonra susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Fırında 30-35 dk üzerleri kızarana kadar pişirin. Sibel ve Tijen fırından çıktıklarında çok yumuşak oluyor demişler fakat benimkiler öyle olmadı. Belki de un miktarındandır.

Afiyet olsun..

13 yorum:

Tijen dedi ki...

sibel'cigimin tarifi bu. ikimiz de ayvalik'taki güler pastanesi'nin kurabiyelerini çok sevdigimizden sibel'cigim bu kurabiyeleri gelistirdi, ben de onun adiyla koydum kitaba. eline saglik sibel'cigimin, tabii senin de!
sevgiler,
tijen

Tuhfe dedi ki...

Iyi bayramlar.

Adsız dedi ki...

Sibelin bu güzel tarifine kitapta yer vermeniz gerçekten çok iyi olmuş. Böylece tarif daha çok kişiye ulaşacaktır.

Tuhfe sana da iyi bayramlar..

Adsız dedi ki...

Merhaba nasilsiniz iyi bayramlar tarifleriniz harika gozkuyor valla canim cekti hele su bulgur kofteli corbayi bayagi ayariyordum bir yerde yemistim ve cok beyenmistim sizde gorunce hemen aldim.. resimler de cok guzel birsey sorucam hangi marka camera kulaniyorsunuz cok guzel ve can alici resimleriniz var..

Adsız dedi ki...

teşekkürler asya. tarifleri ve fotoğrafları beğenmene sevindim. haticenin çorbası da mutlaka güzel olmuştur. sen de deneyince beğenirsin umarım. benim makinem Fujifilm Finepix S20-Pro Haticenin makinesi de yine Fujifilm ama tam modelini bilmiyorum.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Demek Söke hazır un karışımlarını denedin...Afiyet olsun...Sonuçlarından ben de memnunum ama ben benim blog'umun amacı gereği daha farklı denemelere adadım son günlerde kendimi fark ettiysen...
Fakat dolabımda hala bir sürü Söke karışımlarından duruyor. Yedeklenmiş bir şekilde.
Bu arada senin bu sakızlı lorlu kurabiyeyi denemek için sabırsızlanıyorum. Cok sevdigim bir tat çıkacak ortaya eminim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

evet denedim çok güzel oldu. 7 tahıllı olanı yapacağım bir dahaki sefere. ben de yeni ekmek denemeleri yapmaktan hoşlanıyorum ama senin kadar cesaretli değilim. sen de gerçekten ilginç tarifler var. Bu kurabiyeleri ben çok sevdim. tarif Sibel'e ait. İyiki koydu sitesine bu tarifi de, herkes faydalandı. Denersen sen de mutlaka beğenirsin.

Adsız dedi ki...

selam tuzsuz lor bulamadım merakda ediyorum ama gerçekten yapmaya değermi handan

Adsız dedi ki...

sevgili handan tatlı loru yakınlarında migros varsa oradan bulabilirsin. hem pakette hem açık olarak satılıyor. yapmaya değip değmeyeceğini de kendin karar verirsin. malum herkesin ağız tadı farklı. ben ve annem çok sevdik fakat eşim tatlı şeylerden hoşlanmadığı için sadece 1-2 tane yedi.

Adsız dedi ki...

teşekkürler siteden genelde çoğu şeyi yapıyorum çok hoş tarifleriniz var migrostan alabilirim benim eşimde asla tatlı yemez midesi bulanıyor yapınca tekrar mesaj yazarım teşelkkürler

Sibel dedi ki...

Sevgili Şule, gözümden kaçmış sitede tarifime yer verdiğin, şimdi gördüm ve çok mutlu oldum:) Ellerine sağlık! Kurabiyelerin fazla yumuşak olmamasında un miktarının etkisi var, belki senin kullandığın lorun kıvamı daha yumuşaktır, hamur o yüzden daha fazla un almıştır.. Yine de beğenmenize sevindim:)

Adsız dedi ki...

sibelcim arada gözden kaçıyor tabi :). Ben de senin kurabiyelerinden yapıp tadınca çok mutlu oldum. Gerçekten tadını annemle çok beğendik. Bu güzel tarif için teşekkürler..

Nuriye dedi ki...

Zeytinyağı yerine ayçiçekyağı kullanmak olurmu.
Evde hataydan getirdiğimiz zeytinyağı var .Ama kokusu biraz keskin di.
Acaba koku kurabiye de belli olurmu