Sayfalar

Perşembe, Nisan 09, 2015

Hello Kitty Pasta 2



Haftasonu Kübra'nın 4. doğum günüydü. Evdeki kutlamadan ziyade okuldaki kutlama için sabırsızlanıyordu kuzum :) Pastasının çilek kızlı olmasını istedi. Nasıl bir pasta yapsam diye araştırdığımda en kolay yöntem olarak gofret baskı kullanmaya karar verdim. Gofret baskıları pasta işçileri sitesinden sipariş verdim. Birisi çilek kız, diğeri de Kübra'nın isteğiyle geçen sene de olduğu gibi hello kitty oldu.

Pastayı sitede yer alan bu tarifi kullanarak yaptım. Bu sefer pek fazla kabarmadığı için 3 kat kesemedim; bir katına hazır pastaban kullandım. Kremayı da yine aynı tarifteki gibi yaptım. Arasına muz ve çikolata parçaları ekledim.

Gofret baskı bozulabilir diye endişelendiğim için pastanın kaplamasını servis edeceğim gün yaptım. 2 paket krem şantiyi pakette yazan ölçülerle hazırladım, istediğim pembe rengi elde edene kadar damla damla kırmızı gıda boyası ekledim. Bu şekilde bir yarım saat dolapta beklettim. (Beklemese de olurmuş) Gofret baskıyı kenarlarından kestim, hiç bir şey sürmeden kremanın üzerine yerleştirdim. Gofretin kenarları başta kalktı ama hafif hafif bastırarak yapışmasını sağladım. Daha sonra 1 paket krem şantiyi hazırlayıp pastanın kenarlarına sıktım. Yıldız şeklinde süslemelerle de gofretin kenar kısımlarını kapattım. Gofret baskı beklediğinde herhangi bir bozulma olmadı. Yalnız üzerine su değmemesine dikkat etmek gerekiyor.


Yüzünden gülücükler hiç eksilmesin canım kızım :) 

3 yorum:

jenseits dedi ki...

Cok sekermis kizimiz, pastasi da cok ciciymis. Allh uzun ömürler versin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkürler!Yeni yas kutlu ve mutlu olsun kizinizin...Sanirim hamileliginizden beri taniyoruz Onu:))

Adsız dedi ki...

Gofret baskıyı nerden bulabiliriz