Sayfalar

Pazartesi, Aralık 15, 2014

Beyaz Çikolata Soslu, Balkabaklı Cheesecake






















Eylül'ün doğum gününde cupcakeler için hazırlamış olduğum krema istediğim kıvamda olmayınca cheesecake ile değerlendirmek istedim. Bu bahaneyle ne zamandır kullanmak istediğim bal kabağını cheesecake de denemiş oldum. Yiyen herkesten güzel geri dönüşler aldığım cheesecake'in bu çeşidini ben de çok sevdim. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
Tabanı İçin:
  • 1 paket eti burçak
  • 60 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı türk kahvesi
Dolgusu İçin:
  • 2 paket yörsan white 
  • 1 paket krema
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı şekerle pişmiş balkabağı püresi (yaklaşık 2 dilim ediyor)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
  • 2 paket (90 gr lıklardan) fıstıklı beyaz çikolata
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı yörsan white
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker (katmayadabilirsiniz)
Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı ile un haline getirilmiş bisküviyi çatalla birbirine yedirin. Türk kahvesini ilave edip karıştırın. 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvi karışımını elinizle bastırarak kelepçeli kalıbın dibine döşeyin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kalıbı içine oturtacağınız tepsiye 2,5 su bardağı su ekleyin ve fırına  yerleştirin. Dolgusu için yumurta hariç tüm malzemeyi bir kaseye alın ve çırpıcıyla karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Çok fazla çırpmayın, köpürmesini istemeyiz. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. Havasının gitmesi için karışım dolu kalıbı bir kaç kere tezgaha vurun. Kenarlarının kızarmaması için, kelepçeli kalıbın yanlarını aliminyum folyo ile sarın. İçi su dolu tepside pişirin. Kalıbı salladığınızda kenarlar sallanmayacak, ortası sallanabilir. Fırını kapatın ve kapağını açın. Cheesecake 10-15 dk fırında kalmaya devam etsin. Daha sonra dışarı çıkarın, dışarıda da oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Beyaz çikolatalı sos için, kremada çikolataları eritin. Peyniri ilave ederek karıştırın. Dilerseniz toz şekeri de ekleyerek karıştırın. 2-3 dk çırparak soğutun. (Bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz kıvamı daha koyu olacaktır.) Soğuyunca cheesecake'in üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık

Şule dedi ki...

Çok teşekkür ederim

Şule dedi ki...

Çok teşekkür ederim

Fulya Süzen dedi ki...

Merhabalar,
Görüntü harika gerçekten canım istedi:)) elinize sağlık...
Ben de sayfama beklerim sizleri ziyarete ve katılırsanız da çok mutlu edersiniz.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...