Sayfalar

Pazartesi, Nisan 07, 2014

Hello Kitty Pasta

Cuma günü Kübra'nın 3. doğum günüydü. Bir gün sonrasında akraba günüm olduğundan kutlamayı günde yapalım diye düşündük. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Kübra kedili (ama hello kitty) pasta istedi. Gün biraz kalabalık olduğundan pastayı da epey büyük yaptım. Yaklaşık 44 dilim oldu.

Pastanın Hazırlanması : 

Pandispanyası için ; Şule'nin burdaki çilekli pasta tarifini 2,5 katı ölçü ile yaptım. Kalıp olarak ayarlanabilir dikdörtgen kalıbı 30cmx38 cm olarak ayarladım. 

Ara Krema için; 400 gr. krema, 200 gr bitter  ve 200 gr. beyaz çikolatayı kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Oda sıcaklığında gelene kadar bekletin. Mikserle 2-3 dk. çırptıktan sonra buzdolabına koyun. Krema kıvamına gelene kadar karışımı ara ara dolaptan çıkarıp mikserle çırpma işlemini tekrarlayın.  Başka bir kapta 1 paket krem şantiyi 200 ml süt ile çırparak çikolatalı karışıma ekleyin. Bir süre daha dolapta dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.  

Pastanın dış kaplaması için ; 3 paket çilekli krem şantiyi 300 ml. süt ile çırpın. 

Pandispanyayı  eşit iki  parçaya bölün. Keki süt ile ıslatıp hazırladığınız kremayı eşit şekilde kekin her tarafına yayın. Üzerine minik parçalara bölünmüş çikolata ve küp küp doğranmış çilek yerleştirin. Kekin diğer parçasını da yerleştirin. Yine süt ile ıslatın. Çilekli krem şanti ile pastanın dışını kaplayın. Pastayı dolapta bir süre dinlendirin. Bu arada internetten çıktı aldığınız hello kitty resmini yağlı kağıda  çizin. Resmin kenarlarından kesin. Göz ve kurdelanın yerlerini de belirleyip kağıdı pastanın üzerine yerleştirin. Bir bıçak yardımıyla etrafını ve detayları işaretleyin. Yağlı kağıdı pasyanın üzerinden kaldırın. Benmari usülü erittiğiniz 30 gr kadar bitter çikolatayı bir sıkma poşetine alın. Uç kısmını ufak bir şekilde kesin. Bıçakla belirlediğiniz yerlerden hello kitty nin başını ve diğer detayları çizin. 
1 paket sade krem şantiyi 200 ml. süt ile çırpın. Hello kitty'nin kafasını bu krema ile kaplayın. Kurdela ve burnu için dr. oetker'in renkli süsleme glazürünü kullanabilirsiniz. Pastanın etrafını yine kalan sade şanti ile süsleyin.  Dolapta en az 3-4 saat ( tercihen 1 gece) dinlendirin.

Afiye olsun...

Hiç yorum yok: