Sayfalar

Salı, Aralık 02, 2014

Puset Pasta



Ayşe Yaman'ın sitesinde bu pastayı gördüğümden beri yapmak istiyorum.(Kim bilir kaç sene geçti üzerinden) Kısmet 2. yeğenim Mete'nin doğumu içinmiş :) Hafta sonu ziyarete giderken götürmek için hazırladım pastayı. Uzun bir süre  kimse kesmeye kıyamadı :)

Puset Pasta:
Pandispanya Malzemesi :

  • 7 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Krema Malzemesi:

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 200 gr çikolata
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1-1,5 yemek kaşığı kakao
  • 3 adet muz
Süsleme için:    

  • 4 paket krem şanti
  • süt
  • 2 damla mavi gıda boyası
  • Beyaz tül 
Hazırlanışı : 
Pandispanya için; yumurta ve şekeri mikser ile iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. Aldığı kadar unu  ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş 26 cm. lik kelepçeli kalıba ve tekerlek boyutu olacak büyüklükteki bir çembere hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dk kadar pirişin. (Keke kürdanı batırdığınızda kurdana hamur bulaşmaması gerekiyor. ) Pandispanyayı soğumaya bırakın.  

Krema için; sıvı kremayı  küçük bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar  ara ara karıştırın.  Mikserle bu karışımı ara ara çırparak soğumasını ve katılaşmasını sağlayın. 
Diğer krema için süt, un,şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Eğer krema biraz akışkan ise nisaştayı çok az su ile açarak azar azar kremaya ekleyin. Çok katı olmayan bir kıvamda olmalı. İki krema da ılıdığında kremaları birleştirin. (Sürüldüğünde akışkan olmayan bir kıvamda olmalı ) 

Pastanın Hazırlanması: Kekleri kalıplarından çıkarın. 3 kat olacak şekilde kesin. Büyük keki şekilde görüldüğü gibi 90 dereceden daha küçük bir şekilde kesin. Bu parçadan diğer tekerleği yapmak için küçük daire ile yuvarlaklar kesin.  
En üsteki parçayı en alta gelecek şekilde yerleştirin ( pastanın üstünün düzgün olması için ) 2-3 yemek kaşığı süt ile keki ıslatın. Ara kremadan yeteri kadar koyup pastanın her yerine yayın. Tekerlekleri de uygun yerlere yerleştirip onlara da krema sürün. Aralara muz dilimleri yerleştirin. Bu işlemleri tüm katlara uygulayın. Dış kaplamayı yapmadan pastayı en az 1-2 saat dolapta dinlendirin. 

Süsleme için:  1 paket krem şantiyi  bir kaba alın. Üzerinde pastalar için önerilen miktarda süt ilave edin. 2 damla ( benim pastada biraz fazla oldu : 2,5 -3 damla kadar)   mavi gıda boyası ekleyin. Mikserle sert bir kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında soğuması için bekletin. Diğer 3 paket şantiyi yine pasta kıvamı için üzerinde belirtilen miktar kadar süt ile çırpın ( ben aslında 2 paket beyaz şanti kullandım ama kenarlarını için tam yetmediğinden fazla yazdım) Buzdolabında soğumaya bırakın. 

Pastanın kenarlarını ve hafifçe üstünü beyaz şanti ile kaplayın. 2 farklı sıkma torbasına 2 renk şantiyi koyun.  Fotoğraftaki gibi pastayı kaplayın. Kremalar elinizin ısısından dolayı eriyor. Bir süre dolapta bekletip şekillendirmeye devam edebilirsiniz. Pastayı dolapta 1 gece dinlendirin. 2 kat beyaz tül kurdela ile fiyonk yaparak pastanın üzerine yerleştirin. Pastamız servise hazır : )     

Afiyet olsun...

1 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok güzel gercekten elinize saglik!