Pazar günü Nisan uyurken yeni bir tarif denemek istedim. Tarifi Lezzet'in Kekler ekinde gördüm ve kendimce uyarladım. Yaparken de ne kadar uğraştırıcı bir tarif olduğunu fark ettim :). Neyse ki yardımcım Eylül vardı. Pişerken umarım bu kadar uğraşa değer dedim. Ve sonuç; gerçekten damakta çok farklı duygular bırakan standart dışı bir lezzet. Denemenizi mutlaka öneriyorum.
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 100 gr tereyağı + 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı krema
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker (1 parmak fazla olabilir)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1+3/4 su bardağı un
- Limon suyu
Kıtırı için:
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı un
Yapılışı:
Ceviz içi, esmer şeker ve tarçını robota koyun ve rondodan geçirin. 3/4 su bardağını bir kenara ayırın. Kalan kısma un ve yumuşatılmış tereyağını ilave ederek karıştırın.Elmaları ince ince dilimleyin ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın.Keki için yumurta, şeker ve kremayı çırpın. Yağ, ve elma dışındaki malzemeleri de ilave ederek çırpın. 24 cm kek kalıbının altına yağlı kağıt döşeyin. Kek hamurundan 5-6 yemek kaşığı kadarını kalıbın dibine kaşık yardımıyla yayın. Kek hamuru bildiğimiz kek hamurlarından daha kıvamlı oluyor. Yayılan hamurun üzerine ayırmış olduğunuz cevizli karışımı dökün. Üzerlerine elma dilimlerini sıralayın. Kalan kek hamurunu elaların üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 - 35 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kıtırlı karışımı serpiştirin ve fırının ızgara modunda kıtırlar kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
3 yorum:
çok güzellll, zaten çok da severim elmalı tatları.
merhabalar tarifiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık..yalnız tarifte yağ ve elma dışında demişsiniz yağ katılmıyormu kekin hamuruna tşk...
Merhaba cümleden yanlış anlaşılmış sanırım :). Yağı ve elmanın dışındaki tüm malzemeleri demek istemiştim.
Yorum Gönder