Sayfalar

Cuma, Ağustos 03, 2012

Patlıcanlı Kırmızı Biber Sarması

Malzemeler:
  • 5 adet kırmızı biber ( uzun ve kalınları tercih edin) 
  • 2 adet patlıcan  ( fazla büyük olmasın)
  • 2-2,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • bir tutam kıyılmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • tuz
Hazırlanışı:

Patlıcanlara birkaç yerinden bıçakla çizikler atın ve biberlerle birlikte fırında  közleyin. ( 190 derecede yaklaşık 20-25 dk.)  Fırından çıkardığınızda kolay soyulabilmeleri için naylon bir poşete koyup  poşetin ağzını bağlayın. Ilıyana kadar bu şekilde bekletebilirsiniz.  Daha sonra kabuklarını soyun. Patlıcanları minik küpler halinde doğrayın.  Kırmızı biberlerin baş kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıp boylamasına iki parçaya bölün.

Bir kapta patlıcan, dereotu, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Biberlerin geniş kısımlarına bu karışımdan koyup  kenarlardan taşmamasına dikkat ederek rulo yapın. Servis tabağına alın.

Afiyet olsun...



4 yorum:

Süslü Keçeler dedi ki...

çok leziz gözüküyor, ellerine sağlık canım :)

hatice dedi ki...

Patlıcan ve biber közlemesi çok yakışıyor birbirine :) Umarım denersin, öpüyorum .

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

süper bir fikir, hemen denenmeli, ellerine sağlık...

hatice dedi ki...

Teşekkürler :) Bence de mutlaka deneyin, pişman olmazsınız :) Sevgiler...