Sayfalar

Cuma, Ağustos 10, 2012

Fırında Sebzeli Antrikot


Bu ramazan verdiğim tüm davetlerde ( hatta vereceğim )  ana yemek olarak hep bu lezzeti hazırladım. Hazırlaması kolay, sunumu hoş ve de lezzeti. Daha ne olsun.  Tarifi  ilk davetimde  menüyü oluştururken Nurhayat verdi.

Malzemeler:
  • 1 kg. antrikot yada kontrfile  ( 16-17 parça)
  • 1 paket mantar
  • 3-4 adet kırmızı salçalık biber
  • 6-7 adet çarliston biber
  • 1 adet iri kuru soğan ( yada arpacık soğan)
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik
  • 2 adet fırın poşeti
Marine  için :
  • 1/2 çay bardağı zeytinağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • karabiber, kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
Hazırlanışı :

Etleri 3-4 saat önceden yada sabahtan marine için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırarak buzdolabında dinlendirin.

Soğanı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın, Mantarları uzunlamasına 3-4 parça olacak şekilde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp  ikiye bölün ve uzun şeritler halinde doğrayın.  Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları iri iri doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri geniş bir kapa alıp yağ, tuz, karabiber,kekik, kırmızı biber ekleyip karıştırın.

Etleri pişirmeden yaklaşık yarım saat önce dolaptan çıkarın. Üzerine biraz tuz serpip karıştırın. ( oda sıcaklığında olması gerektiğini okumuştum bir yerden) Fırın poşetine en alta etleri tek sıra halinde dizin. Üzerine sebze karışımını yayın. Ağzını kapatıp üzerine 4-5 yerden bıçakla delikler açın. Bu şekilde tüm malzemeyi iki fırın poşetine yerleştirin. Büyük boy fırın tepsisine poşetleri yerleştirip 190-200 derece fırında 50 dk. kadar pişiririn. pişen yemeği dilerseniz poşetlerden çıkarıp bir borcam tepsiye alın. İki eti arada sebzeler kalacak şekilde üst üste koyun. Servis edin.

Afiyet olsun...   

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben denedim,hem de Hatice'lerden hemen sonra verdiğim iftar davetinde.Kesinlikle öneririm.Yapımı o kadar basit ve bir o kadar lezzetli.
Teşekkürler Mekanımız Mutfak
Nevin

Hatice dedi ki...

Nevin,beğenip denemene çok sevindim :)

Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Mekanımız Mutfak merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com