Sayfalar

Cuma, Aralık 16, 2011

Yoğurtlu Sebzeli Tavuk Çorbası ve Amerika


Yaklaşık 4 aydır Türkiye'den çok çok uzakta Amerika'dayız. Burada yeni bir düzene alışmak epey zaman aldı bizim için. Buradaki mutfağım da çok fazla malzeme yok. Geçici bir süre kalacağımız için de olanlarla idare ediyoruz. Bu çorbada kısıtlı imkanlarla pılabilecek oldukça besleyici ve lezzetli bir tarif. Özellikle bebekler için ek besin olarak güzel bir alternatif (sarımsak eklemeden bir miktar çorbadan ayırarak). Tarif Amerika'ya birlikte geldiğimiz arkadaşlarımızdan Gülhan'a ait.
Malzemeler:
  • 1 adet tavuk butu
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1,5 tatlı kaşığı nane
  • tuz

Hazırlanışı :

Tavuğu üzerini kapatacak kadar suda haşlayın. Havuçları fazla uzun olmadan rendeleyin. Patatesi de dörde kesip rendeleyin. Havuçlarla birlikte haşlayın. Büyük bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıp 4-5 bardak su ilave edin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ilave edin.

Haşlanmış tavuk etlerini kemiğinden ayırıp küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeleri yani havuç ve patatesi suyuyla birlikte, tavuk etlerini ve tavuk suyunu yoğurtlu karışıma ilave edin, karıştırın. Tuz ve naneyi ilave edip 10 dk. kadar kaynatın. Kıvamı koyu ise sıcak su ilave edebilirsiniz. Limon suyu ve sarımsakları da ilave edip ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

zeymuran dedi ki...

çorba nefıs gorunuyor canım ellerine sağlık sevgiler..

Neşeli Sesler dedi ki...

mmhhh :)

Türkiyeden sevgiler...

Filiz dedi ki...

Mert için deneyeceğim yoğurtu seviyor. :)
Özledik artık gelinn.

Filiz TAŞTAN