Sayfalar

Salı, Aralık 27, 2011

Fıstıklı, Labneli Kek
























Bu keki denedikten sonra o kadar çok yaptım ki... Özellikle de hindistan cevizli - damla çikolatalı versiyonunu.. Labne peynirinin keke bu kadar yakışacağını hiç tahmin edemezdim. Zaten kek hamuru da aynı krema gibi oluyor. Her iki versiyonunu da deneyin, pişman olmayacaksınız. Tarif Lezzet dergisinin Temmuz sayısından. Asıl tarifin adı Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek. Sosunu yapmadığım için böyle adlandırdım.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ton antep fıstığı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:

Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Üzerine yağları, vanilyayı ve labne peynirini ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve çırpın. Fıstığı ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. (Fıstık yoksa hindistan cevizi ve damla çikolata ilave edin). Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Batırdığınız kürdan çıkarttığınızda temizse, kekiniz pişmiştir.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Neşeli Sesler dedi ki...

evet bu kek de hemen denenecek çok lezzetli görünüyor:)
elinize sağlık.

Neşeli Sesler dedi ki...

Muhteşemm bir yıl diliyorum:)
Sevgilerimle:)