Sayfalar

Cuma, Şubat 18, 2011

Tahinli Kakaolu Kek



Ne zamandır yeni tarif denemeyince artık Şule bir tarif bulup bana verdi denemem için :) Tarif Sahrap Soysaldan. Yiyen herkesin beğendiği lezzetli bir kek oldu.

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş antep fıstığı ( ben ceviz kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle iyice çırpın. Süt ve tahini bir kapta karıştırın. Daha sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin. Yoğurt ve yağı da ilave edip karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ( 2 bardak un fazla geldi, 1,5 bardaktan sonrasını azar azar hamurun kıvama göre ilave edin. ) Tahta kaşık ile karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Elinize sağlık, yarasın:)

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık sevgiler;

banada beklerim :)

Fulya Süzen dedi ki...

Merhabalar,
Görüntü süper:)) elinize sağlık...
Hem tahin hem de kakao hmmmmmmmm...
Ben de sayfama beklerim sizleri ziyarete ve katılırsanız da çok mutlu edersiniz.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...