Sayfalar

Pazar, Şubat 06, 2011

Kestaneli Pilav



Kestaneli pilav ile ilk tanışmam 2 sene önce yılbaşında karşı komşumun verdiği yılbaşı pilavı ile olmuştu. Çok beğenerek yemiştik. Bu sene yılbaşında ben de tarifini alıp yapmak istedim. Önce evdeki kitaplarımı karıştırayım dedim ve Sofra'nın kitaplarında bu tarifi buldum. Bunda da istediğim o tadı yakaladım. Tarifi o gün yarım gün çalışacak olan eşime bıraktım sağolsun, birkaç yanık dışında gayet güzel yapmış. :) Tadan herkes (annem hariç :)) çok beğendi. Annem malum klasik şeyleri seviyor.. Pilavda da ağzına tatlı bir tat gelmesinden hoşlanmadı. Ama masadaki diğer herkes afiyetle yedik. Tarifte epey değişiklik yapıldı. Yaptığımız halini ekleyeceğim.

Malzemeler:
  • 3 çay fincanı pirinç
  • 1 kase haşlanmış kestane
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • yarım demet ince doğranmış dereotu
  • 2-3 adet kuru soğan
  • zencefil - tarçın - tuz
  • zeytinyağı - tereyağı
  • sıcak su
Yapılışı:

Pirinci tuzlu kaynar suda 1 saat ıslatın. Yıkayıp süzün. Yağda ince kıyılmış soğanları kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Bütün baharatları, tuzu, dolmalık fıstığı ilave edin. Dereotunu da ekledikten sonra pirincinizin suyu çekişine göre sıcak suyu ilave edin. 10-15 dk sonra kuş üzümü ve kestaneleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekince altını kapatıp dinlendirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görnüyo denicem bloğunuzu çok beğeniyorum