Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 24, 2010

Taze Hindistan Cevizli Kek


Bu tarifi evdeki taze hindistan cevizini değerlendirmek için denemiştim. Kullandığım damla çikolatayı ise Şükran Hanımın bahsettiği Pastacılık Dünyası'ndan aldık. Şükran Hanım sitesinde bu adresten bahsettiğinden beri gitmeyi hep düşünüyorduk. Bir öğle arası Şule ve Nurhayat ile gittik ve çok beğendik.  Mağazaya girerken biraz tedirgindik ama çalışanlar çok ilgili ve her sorduğumuz soruya sıkılmadan cevap verdiler. Her türlü kalıp, çikolata, pastacılık malzemesi vs.. bulmak mümkün. Fiyatları da gayet uygun.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş ( ince) taze hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek keke ekleyin. ( Unun hepsini birden eklemeyin.  3. bardağı hamurun kıvamına göre azar azar ekleyin.) Hindistan cevizi ve damla çikolatayı da ekleyip hafif karıştırın. Yağlanmış muffin kalıplarına yada büyük boy bir kek kalıbına hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 dk. kadar pişirn.

Afiyet olsun...

6 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Hindistan cevizi nefis bir koku vermiştir eminim. Denemek lazım.

aslıhan dedi ki...

ne zamandır beklediğim tarif geldi...çok güzeldi haticecim eline sağlık...mümkünse o günkü küçük pizzaların tariflerini de alayım:)haftaya misafirim var da:)sevgiler...erkancığı öpüver..

hatice dedi ki...

anneanneninemekleri, beğenmenize çok sevinidim.

Aslıhancım afiyet olsun. Aslında o pizzaların resmini çekmedim. Burda anlatayım, bir ara da fotoğraflayıp ekleyeyim :)
Aslında çok basit: 1-1,5 kaşık salçanın içine 1 diş sarımsak ezip, karabiber, kekik, fesleyen ekleyip suyla açıyorsun. Başka bir yerde ( ben göz kararı ekliyorum) zeytin dilimleyip, minik minik doğranmış domates, biber,mısır, sucuk, sosis, rendelenmiş kaşar peyniri ve 2 yumurtayı karıştırıyorsun. Tost ekmeklerini fırın tepsisine diziyorsun (yağ sürmeden) önce salçalı sos gezdiriyorsun, sonra karışımdan eşit miktarlarda koyup 180-190 derecede kaşarlar eriyip ekmekler hafif kızarana kadar pişiriyorsun :) Sevgiler...

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Hatice, tarifin çok güzel görünüyor ellerine sağlık.. Bende kek ve kurabiyede hindistan cevizinin aromasına özellikle pişerken bayılıyorum.. kalıbını da güle güle kullan canım..Nasıl beğendiniz mi pastacılık dünyasını?..sevgiler..

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.güzel görünüyor
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

hatice dedi ki...

Şükran Hanım, teşekkürler :) çok beğendik pastacılık dünyasını, bu kek kalıbını ordan almamıştım(şulenim hediyesi :)) ama pasta çemberi, çikolata çeşitlerinden aldım :)

mintininmutfağı , çok teşekkürler :)