Pastanın yapımı biraz zaman alıyor ama tadı yiyen herkes tarafından çok beğenildi :)
Malzemeler:
Pandispanya :
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı çiğ fındık ( kavrulmamış, kabuklu)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için
- ½ su bardağı karamel +süt
Karamel için:
- 1 çay bardağı şekeri
- 1 çay bardağı su
Ara krema
- 25 adet hurma
- 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
- 200 ml sıvı krema
Karamel sos
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı krema
Çikolatalı Krema
- 50 ml sıvı krema
- 50 gr bitter çikolata
Üzeri için :
- 3 adet hurma
Hazırlanışı:
Pandispanya:
Fındıkları kısık ateşte kavurun. Yarısını bıçakla ikiye bölerek kekte kullanmak için hazırlayın. Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu karıştırın. Sıvı karışıma bunu eleyerek ekleyin. Fındıkları da ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 18 cmlik yuvarlak kalıba hamuru koyun 170 derecede 25-30 dk. pişirin.
Ara krema:
20 tane hurmanın çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir tencerede biraz su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Bir çatalla hurmaları püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Kremayı mikserle koyulaşana kadar çırpın. Dolapta bekletin.
Karamel için:
Şekeri kısık ateşte karamelleşene kadar eritin. Sonra içerisine suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar kaynatın. Bu karışımın yarısını, hindistan cevizini ve 5 adet hurmayı iri şekilde doğrayarak hurma püresine ekleyin. Son olarak kremayı da hurma püresine ekleyip karıştırın.
Pastanın Hazırlanması:
Keki ikiye bölün. Alt parçasını pişirdiğiniz çember içerisine yerleştirin. Kalan karamele 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip keki ıslatın. Üzerine hurmalı kremanın yarısı yayın. Üzerine diğer kek parçasını koyup karamel+süt karışımı ile ıslatın. Kalan hurmalı kremayı yayın. Dolapta soğumaya bırakın.
Karamel Sos:
Şekeri kısık ateşte karamelleşene kadar eritin. Kremayı ilave edip karıştırın. Biraz ılınınca pastanın üzerine yayın.( 1 çorba kaşığı kadar ayırın).
3 adet hurmayı ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Pastanın tam ortasına çiçek şeklinde yerleştirin. Aralarına ve ortasına kalan bütün fındıkları koyun. Üzerlerine ayırdığınız karamel sostan gezdirin. Dolapta 3-4 soğumaya bırakın.
Çikolatalı krema:
Krema ve çikolatayı benmari usulü eritip mikserle iyice çırpın. Dolapta kıvamının koyulaşması için bekletin. Pastayı servis etmeden önce kenarındaki çemberi çıkarın. Çikolatalı krema ile kenarını kaplayın. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.
7 yorum:
Nefisti Hatice'ciğim, ellerine sağlık. :)
O kadar da eklemicem tarifi demiştim :)
Afiyet olsun :) :)
oooyyy okurken yoruldum:) ne uzunmuş yapması hakkaten.
Emeklerine sağlık...
oooyyy okurken yoruldum:) ne uzunmuş yapması hakkaten.
Emeklerine sağlık...
Haticecim,nazarım değmesin ne maharetlisin. Şahane bir lezzetti ellerine sağlık.
Elif, haklısın, her adımı ayrı ayrı yazınca okumak zor geliyor :)
Nurşen Hanım, davetiniz için teşekkürler. Kolaylıklar diliyorum etkinliğinizde.
Nurhayatcım, teşekkür ederim :) afiyet olsun.
Karamelli hurmalı pasta harika görünüyor. Tarif için teşekkürler.
Yorum Gönder