Sayfalar

Çarşamba, Mayıs 12, 2010

Tavuklu Karnıyarık


Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2- 2,5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletin. sonra ykayıp fırında yada ızgarada ( biz tost makinasını kullandık) patlıcanları közleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı yağda kavurun. Tavuk etlerini küçük küçük kuşbaşı doğrayıp tencereye ekleyin. Havucu rendeleyip tavuklara ilave edin. Dilediğiniz miktar kekik de ilave edin. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.  2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavuklara ilave edin. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 2-3 dk. daha pişirin.  

Patlıcanların ortasını bıçakla çizerek açıp içerisine hazırladığınız iç malzemeden koyun. Yağlanmış fırın tepsisine karnıyarıkları dizin. 1,5 kaşık salçayı bir kaseye alıp üzerine 1-1,5 su bardağı suyu azar azar ekleyip karıştırın. Bir miktar tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız salçalı suyu tepsideeki karnıyarıkların aralarına dökün. 180 -190 derece fırında 35- 40 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

nurhayat dedi ki...

Çok güzel görünüyor,sağlıklı bir yemek olmuş. Eline sağlık .

hatice dedi ki...

Teşekkürler Nurhayat :)

Fatma Betül dedi ki...

merhabalar... Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Ben de deneyeceğim.
betül