Sayfalar

Pazar, Şubat 21, 2010

Fırında Püreli Yumurta


Haftasonu kahvaltı keyfi için deneyebileceğiniz, lezzetli bir tarif.. Tarifi Lezzet'in sayfalarında dolaşırken buldum. İçine ekstradan tarhun otu, üstüne de ilave olarak pastırma ilave ettim. Tavsiyem, pastırmayı püreye eklemeniz yönünde...

Malzemeler:

  • 3 patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı margarin (tereyağı kullandım) 
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr dil peyniri (kaşar peyniri kullandım) 
  • 4 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Pastırma

Yapılışı:

Patatesleri yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Süt, 2 kaşık tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kaşar peynirini küp küp doğrayın. Kalan tereyağıyla 4 küçük fırın kabını yağlayın. Püreyi fırın kaplarına paylaştırın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını pürenin üzerine paylaştırın. Küp doğranmış kaşar peyniri serpiştirip fırında 7-8 dakika pişirin. Fırının ızgarasını açarsanız daha çabuk sonuç alırsınız.

Kapları fırından alıp her birinin üzerine bir yumurta sarısı ekleyin. 1 tutam tuz serpip tekrar fırına verin. 2 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok: