Haftasonu kahvaltı keyfi için deneyebileceğiniz, lezzetli bir tarif.. Tarifi Lezzet'in sayfalarında dolaşırken buldum. İçine ekstradan tarhun otu, üstüne de ilave olarak pastırma ilave ettim. Tavsiyem, pastırmayı püreye eklemeniz yönünde...
Malzemeler:
- 3 patates
- Yarım su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı margarin (tereyağı kullandım)
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 50 gr dil peyniri (kaşar peyniri kullandım)
- 4 yumurta
- Tuz, karabiber
- Pastırma
Yapılışı:
Patatesleri yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Süt, 2 kaşık tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kaşar peynirini küp küp doğrayın. Kalan tereyağıyla 4 küçük fırın kabını yağlayın. Püreyi fırın kaplarına paylaştırın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını pürenin üzerine paylaştırın. Küp doğranmış kaşar peyniri serpiştirip fırında 7-8 dakika pişirin. Fırının ızgarasını açarsanız daha çabuk sonuç alırsınız.
Kapları fırından alıp her birinin üzerine bir yumurta sarısı ekleyin. 1 tutam tuz serpip tekrar fırına verin. 2 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder