Sayfalar

Çarşamba, Mart 18, 2009

Gülen Kelebekler



Geçen hafta oğlumun kreşine götürmek için yapmıştım bu kurabiyeleri. Aslında ben saplı yapmayı düşünüyordum ama eşim çoçuklar için tehlikeli olabilir, etrafa çok dağılabilir gibi olumsuzluklar söyleyince ben de hak verip vazgeçtim. Kurabiyeleri pastacının sitesindeki tarifte biraz değişiklikler yaparak hazırladım. İlk kez kurabiye açarken nişasta kullandım ve hamurun dokusunu çok güzel yapıyor. Çok hoşuma gitti :)

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 1/2 su bardağına yakın sıvıyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için:

  • 15-20 gr. bitter çikolata

Hazırlanışı:

Pudra şekeri ve yumurtaları karıştırın. Fındık ve yağı ekleyin, karıştırın. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Eğer un yeterli gelmezse biraz un biraz da nişasta ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin. ( Pastacı sadece nişasta ekleyin diyordu) Hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile 1-1,5 cm. kalınlığında açın. ( pişerken çok az kabarıyorlar) Dilediğiniz kalıp ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyelerin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin (~ 15 dakika) Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.

Benmari usulü çikolatayı eritin. Yağlı kağıttan yapacağınız bir torbanın ucunu küçük bir şekilde kesip ( ben temiz bir şırıngayı iğnesini çıkarıp kullandım) iyice soğuyan kurabiyelerin üzerine gözler ve ağız şeklinde sıkın. Çikolatalar kuruyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Kurabiyeler çok şeker görünüyor!Eminim çok da lezzetlidir,ellerinize sağlık!

Adsız dedi ki...

Anne ve kızları, yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler...

Neşeli Sesler dedi ki...

Pek sevimli olmuşlar.