Sayfalar

Cuma, Mart 27, 2009

Palamut Pane



Dün evde yemek olmasına rağmen eşim palamut almış neden aldığını sorduğumda : "kızartıp fotoğrafını çekeceğim. Sen siteye yeni bişey eklemiyorsun, ben ekleyeyim" dedi !!! Haksız da sayılmaz :( Bizim evde tüm balık yemekleri eşimden sorulur :))

Malzemeler:

  • 1 adet Palamut
  • 1 adet yumurta
  • galeta unu
  • Tuz
  • sıvıyağ

Hazırlanışı :

Balık mevsimi geçmek üzere. Belki bir ay daha deniz balığı yeriz. O yüzden bu tarifi kaçırmayın :) Temizlenmiş palamudu çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. İsterseniz dilimlenmiş olarak kızartabilirsiniz. Ama, dilimi bir ucundan ikiye ayırarak uzun bir parça elde etmenizi tavsiye ederim. Yumurtayı içine tuz koyarak çırpın. Balıkları önce çırpılmış yumurtaya
daha sonra galete ununa iyice batırın. Tavaya az miktarda yağ koyup orta ateşte kızartın. Kızartma esnasında bir kaç kez balıkları çevirirseniz iyi olur.
Aman dikkat! Kızartılmış balıkları içine peçete yada havlu kağıt yerleştirilmiş bir tabağa koyun ki yağını emsin. Zira bu şekilde kızartılan balık çok yağ çekiyor. Afiyet olsun.


2 yorum:

deafmute dedi ki...

Palamuta bayılırım :)
Bu yılda memleketimizde nedense kısa sureli tezgahlarda bulundu.
Cok guzel gozukuyor elinize saglık.

hatice dedi ki...

Deafmute teşekkürler...