Sayfalar

Cuma, Mayıs 04, 2007

Sosyete Mantısı



Dün akşam yemeğimiz sevgili arkadaşım Aslıhan'ın çok önce bize gönderdiği bu tarifle şenlendi :)) Çok hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yemek oluyor. Pişen mantılar acaba sert kalır mı diye endişeleniyordum ama üzerine yoğurt döküldüğünde yumuşuyorlar. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim Aslıhan...

Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 250 - 300 gr. kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • sıvıyağ

Sos için:

  • 250 gr. yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şalça
  • sıvıyağ

Hazırlanışı:

İç harcı için; soğan ve patatesi soyup rondoda kıyın. Daha sonra kıyma ve baharatları da ilave edip rondoyu tekrar çalıştırın. Yufkaları önce ortadan ikiye sonra her bir yarımı 3 e bölerek 6 adet üçgen parça oluşturun. Sonra hazırladığınız içten yufkaların geniş kısmına bir miktar koyup kenarlarını biraz içe kıvırın ve sigara böreği gibi sarın. Daha sonra elde ettiğiniz bu uzun sigara böreklerini gül böreği yapar gibi kıvırıp yağladığınız tepsiye açılmamaları için sıkıştırarak yerleştirin. Daha sonra üzerlerine sıvıyağ sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin. Sos için sarımsakları dövüp yoğurda karıştırın. Bir tavada salçayı sıvıyağda kavurup dilerseniz pul biber ilave edin. Fırından çıkardığınız mantıların üzerine önce yoğurt sonrada sostan döküp servis edin.

Afiyet olsun...

16 yorum:

Rakunt ideas dedi ki...

Bak ben bunu hep duyuyordum ama bir türlü yapamak nasip olamdı birgün deneyeceğim elelrine sağlık canım:))

meltem dedi ki...

merhaba

eline sağlık çok severim ben patates koymam bir tek öyle de denemek lazım..

http://melteminyemektarifleri.blogspot.com/

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Hatice,
Evet ben de patates hariç aynı şekilde yapıyorum. Bir de patatesli deneyeceğim. Hatta ben yapınca çok yapıp, o gün pişirmeyeceklerimi derin dondurucuya atıyorum. Yapacağım zaman da çözülmesini beklemeden fırına attığım için özellikle yemeğim olmayan iş günü sonrası çok pratik oluyor. Çok severek yediğim bir yemek, ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tuğba, umarım denersin. Sevgiler...

Meltem, yorumun için teşekkür ederim.

Bocuruk, buzluğa koymak çok iyi fikir. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ağlıcam ben yaaa..bu blogları gezdikçe ve gördükçe yaptıkça insan nasıl zayıf ve çıtır kalabilir anacım...ellerine ve yüreğine sağlık....sağlıkla ve afiyetle....

Adsız dedi ki...

yıllar önce bir komşumuzun davetinde tatmıştım ama tarifini bilmiyordum açıkçası. paylaşımın için teşekkürler ...

bu aradar ben de yeni yeni yayına başlayan blogumda güzel tatları paylaşmak için tüm dostların ziyaretini bekliyorum...

http://selince.selinozgur.com

Adsız dedi ki...

Hande, aslında haklısın :))

Selin, rica ederim. Siteni ziyarete geliriz elbette, hayırlı olsun...

Adsız dedi ki...

slm, tarifi bi ara yolladığımı hatırlıyorum ama bu ara sıkışıklıktan anca ziyaret edebiliom siteyi. beğendiğinize çok sevindim. uzun zamandır ben de yapmıodum.ayrıca Erkan çok tatlı olmuş.özleşmişiz valla... sevgiler...

Adsız dedi ki...

Göndereli çok oldu aslında ama iyi ki göndermişsin :)
Biz de sizi özledik; en kısa zamanda görüşmek üzere. Ezeli ve seni öpüyorum.

Tuba dedi ki...

Bugunlerde sosyete mantisi moda galiba. Bu bu hafta icinde 2. blog bu tarifi veren. Bende mi yapsam acaba?

Adsız dedi ki...

Tuğba, modaya uyup sende dene, beğenirsin diye düşünüyorum. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

hımmm, harika...gerçek mantıya tercih ederim doğrusu, elinize sağlık :-)

Adsız dedi ki...

Yeşil Kivi, teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Hatice,yorum yazmasam da siteni ziyaret ediyorum mutlaka. Hazirladigimiz iç çigden mi olcak. Yani patates haşlanmış degil di mi. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nursel, patatesi haşlamadan çiğden kullanıyorsun. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben sosunu tereyağlı ve sulu yapıyırum ve et suyu kaynatıp içinde bekletiyorum daha yumuşak oluyor