Sayfalar

Perşembe, Ağustos 17, 2006

Vişneli Çikolatalı Kek



Sıcak, bayıltıcı yaz günlerinde pek mutfağa girmek istemiyor insan. Özellikle de fırını kullanmak evin sıcaklığını bir 10 derece arttırdığından pek mantıklı da değil. :) Ama işte tatlı ve kek yapma isteği bazen herşeyin üzerinde geliyor ve gözünüzü kapatıp, sonuca odaklanıp tadacağınız ilk lokmayı düşünerek başlıyorsunuz malzemeleri tezgahın üzerine sıralamaya :).

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı (1 parmak az da olabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne tanesi (daha fazla da olabilir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un (2-2,5 bardak kadar)
Yapılışı:

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle yaklaşık 5 dk boyunca karıştırın. Üzerine sütü ve yağı ilave ederek tahta bir kaşıkla yumurtayı çöktürmeden karıştırın Un, kabartma tozu, damla çikolata ve vişne tanelerinin yarısını koyarak karıştırmaya devam edin. Bu arada unu ekledikten sonra kıvamı muhallebiden biraz daha katı olursa daha sonra üzerine koyacağımız vişne taneleri dibe çökmez. Yağlanmış ve unlanmış ortası delik olan kek kalıbına kek harcını boşaltın. Kalan vişne tanelerini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 - 40 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve fırının ızgara teli üzerinde soğumasını bekleyin. Artık yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

* Tarif Oktay Usta'nın Lezzet Yolculuğu kitabından değiştirilerek yapılmıştır.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba
Visne cekirdeklerini cikartiyor muyuz?
sevgiler
Isil

Adsız dedi ki...

ışıl, evet çekirdeklerini çıkarırsak yerken dişlerimizin sağlığı açısından daha iyi olur :) Malzeme listesinde de belirttim şimdi.

Adsız dedi ki...

Şule çok haklısın, bu sıcaklardan insanın mutfağa giresi gelmiyor ama..:)
Vişneli kekin çok lezzetli görünüyor.
Peki vişnelerinin çekirdeklerini nasıl çıkarıyorsun, bir püfün varmı:))

Adsız dedi ki...

sevgili pembeli kekimi beğenmene sevindim. aslında ben bu kek için çekirdekleri annem tarafından çıkarılmış, dondurulmuş vişneleri kullandım :). Fakat bu sene vişne reçeli yaptığım zaman çekirdeklerini iğne ile çıkarttım. Bu da pek püf sayılmaz sanırım :)

Bu arada blogcuda mı bir sorun var bilmiyorum ama 1-2 haftadır blogcu ile başlayan sitelere giremiyorum :(

Adsız dedi ki...

O zaman bende anneme başvurmalıyım :)
Blogcu ile ilgili ben herhangi bir sorun yaşamıyorum. Belki senin bilgisayarında problem olabilir.
SEvgiler.

Adsız dedi ki...

selamlar
ben esra sitenizi yeni fark ettim. çok hoşuma gitti. emeğinize ellerinize sağlık. yemeklerinizi en kısa zamanda deneyeceğim.

sevdamavisi dedi ki...

şuleciğim yine harikalar yaratmışsın. hafta sonu işte çıldırdığım anda kekin içimi şenlendirdi ve de çok canım çekti. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

pembeli sorun işyerinde sanırım çünkü evden tüm blogcu sitelerine girebiliyorum.

sevgili esra sitemizi beğenmene sevindim. umarım tariflerden de memnun kalırsın.

sevdamavisi, teşekkürler :). kekin seni mutlu etmesine sevindim keşke bir dilim ikram edebilseydim.

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Ne muhteşem bir kek yapmışınız,inanın çok güzel görünüyor.Vişne ve çikolata parçalarının bir arada olması superrr inanın şimdi arkadaşlarla içimiz gitt.
Biz ramazanda kendimize sanırım yasak koyacağız.Devamlı böyle bakıp iç geçirirsek orucumuzda kabul olmaz vallahi.))

Teşekkürler paylaşımlarınız için.

Sevgiler,

Gül

Adsız dedi ki...

sevgili gül kek için yaptığın övgülere teşekkürler :). gerçekten de vişne ve çikolata ikilisine ben de bayılıyorum. ramazanda bloglarda gezinmek gerçekten zor oluyor :) sevgilerimle..

Kadriye dedi ki...

Biraz kilo aldigim icin hicde kek yapma zamani degil simdi ama, kekin cok güzel görünüyor. Visne ve cikolatanin tadi beraber co güzel olur...düsünmeliyim ;-)

Adsız dedi ki...

kadriye hanım krem karamelli keki yapmışsınız bunu da yapın da gözünüz kalmasın :)

Adsız dedi ki...

gercekten guzel bır kek yalnız hep pasta borek ve bu tarzlar yıyecekler. neden daha degısık tarıfler yayınlamıyorsunuz sıtenızde örng: sıcak cıkolatalı kekın ve cıkolatalı suflenın tarıfını sıtenızde yayılasanız cok degısık ve farklı bır tarıf olur takıp edenler ıcın.basarılarınız devamına saygılarla

Adsız dedi ki...

ömer, denediğimiz farklı tarifleri yazmaya çalışıyoruz. çikolatalı çok fazla tarifimiz yok haklısın ona sıra gelmiyor demek ki..

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok güzel ve iştah açıcı görünüyor... Benim sormak istediğim; bu soğuk günlerde tazesi veya buzdolabımda doldurulmuşu olmadığı için vişne reçeli kullanarak aynı lezzeti veya görüntüyü sağlayabilirmiyim??
Teşşekkür ederim..

Şule dedi ki...

aslı güzel yorumun için teşekkür ederim. Marketlerde bulabileceğin dondurulmuş vişne ile deneyebilirsin. Reçelle denemediğim için nasıl bir sonuç elde edeceğini bilemeyeceğim. Tadının ve görüntüsünün çok değişmeyeceğini düşünüyorum. denemekte fayda var.

sevgilerimle..

narin dedi ki...

merhaba tarifinizi kirazla yaptım diğer malzemelere sadık kalarak harika oldu resminide yollamak isterim çok teşekkürler.