Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 08, 2006

Bulgurlu Semizotu



Semizotu ile salata dışında bir şeyler yapmak isterseniz bu yemeği öneririm. Ispanak ile aynı şekilde pişiriliyor, tabi tadı daha ekşi oluyor.

Malzemeler:

  • 700 -800 gr semizotu
  • 1/2 çay bardağı yemeklik bulgur
  • 2 adet küçük soğan
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • tuz
  • üzeri için sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pulbiber
Yapılışı:

Semizotunu temizlerken kök kısmından biraz kesip suda bekletiyorum. Daha sonra ilk suyunu süzüp sirkeli suda bekletiyorum ki çamuru, toprağı dibe çöksün. Bol su ile bir kaç kere yıkadıktan sonra semizotunu bir kenara alın ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Kıymayı ekleyin ve iyice kavurun. Domatesleri rendeleyin, salça ile birlikte tencereye ilave edin. Kavrulduktan sonra semizotlarını tencereye alın ve üzerine yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru ekleyin. Karıştırıp yanından yarım çay bardağı kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun..

15 yorum:

Yesim dedi ki...

Ellerine sağlık Şule, ben de semizotu yemeğini böyle pişirirm ama ben daha da ekşi olsun 2 kaşık nar ekşisi ekliyorum, öyle de tavsiye ederim...
Yeşim

Adsız dedi ki...

yeşim teşekkür ederim. annem ekşiyi çok sever, senin yöntemini daha çok sever herhalde :)

Adsız dedi ki...

merhaba ben semiz otu salatasını çok severim.yemekte kullanmak hiç aklıma gelmemişti ben ekşiyi pek sevmem ama eşim sever burda semizotu bulabilirsem denemk istiyorum.
sevgilerrr

ZeYNeP dedi ki...

Şule merhaba,
Bende semizotunu pirinçli ve bulgurlu yapıyorum, ama kıyma eklemiyordum?
Kıymada ilginç olur sevenler için, cok guzel olmus bu arada ellerine saglık...
SEvgilerimle,

Figen K.

ArMeda dedi ki...

offf bayılırım semizotuna salatasınıda yemeğinide çok severim ama daha buralarda yok umarım biran önce gelir. ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

cennet salatası çok güzel oluyor evet ben özellikle yoğurtlusunu çok seviyorum. yemeğini de annemden görmüştüm, güzel oluyor.

figencim annem de hep pirinçli yapar ben bulgurlu deneyeyim nasıl olacak dedim güzel oldu. ıspanak yemeğine de kıyma katıldığı ve benzer şekilde piştikleri için buna da kattım.

arzu sitemize hoşgeldin. senin siteni de ilk defa görmüş oldum böylece. umarım en kısa zamanda semizotu bulabilirsin :)

ruchan dedi ki...

Bayılırım. Harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

cimcime teşekkürler. beğenmene sevindim :)

Tuz ve Biber dedi ki...

Merhaba,
Bulguru da semizotunu da çok severim. Aslında ben her yemeği çok severim.Yemek ayırmam yani..Şimdi bu güzel ve lezzetli yemek olacaktı burda da şu akşam saatinde şöyşe biraz ucundan çatallayacaktık..
Ellerine sağlık.. Nefis görünüyor..
Evren

Adsız dedi ki...

Evren ben de çoğu yemeği severim :). Özellikle tatlıya bayılırım. Mümkün olsaydı da sana da bir tabak gönderebilseydim :). Beğenmene sevindim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Şule, semiz otunu ben de bulgurlu çok severim. Hatta evde pilavlık bulgur yoksa, köftelik bulgur koyacak kadar severim. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor....

Adsız dedi ki...

elif aslında ben ilk defa bulgurlu yedim bu yemeği. Gerçekten de güzel oluyormuş. Köftelik bulgur da yemeklik bulgura bir alternatif olabiliyormuş demek ki :). Beğenmene sevindim sevgiler..

Adsız dedi ki...

Benim de dolabımda şu anda zeytinyağlı pirinçli semizotu akşam yemeğinde yenmeyi bekliyor. Ben de bazen bulgur koyarım bir tane de havuç rendelerim bir de öyle deneyin hem lezzeti hem de görünüşü hoş oluyor.

Adsız dedi ki...

ben esin sayenizde ilk defa bulgurlu semiz otu yapıyorum.teşekkürler

Adsız dedi ki...

esincim inşallah sonuçtan memnun kalmışsındır.