Sayfalar

Perşembe, Aralık 15, 2005

Kestaneli Rulo Pasta



Devletşah bu ayın etkinlik konusunu kestane olarak seçtikten sonra pasta yapmaya karar vermiştim bile. Ama yapmayı biraz geçiktirip dün akşam hazırladım pastayı.

Malzemeler :

Keki için :
  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için :
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 yemek kaşığı kakao
  • 250 gr. kestane şekeri
  • 40 gr. çikolata ( bitter veya sütlü)
Hazırlanışı :

Kek için; yumurta ve şekeri mikserle şeker iyice eriyene kadar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. ( pişmesi 10 dk. sürdü.) Fırından çıkarıp kek sıcakken yağlı kağıdı çıkarmadan keki rulo şeklinde kıvırın. ( kekin daha sonra kolay şekil alması için)

Krema için; kestane şekeri, çikolata ve vanilya dışındaki malzemeleri karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında çikolatanın bir kısmını ve vanilyayı kremaya ilave edin. Altını kapatıp mikserle kremayı 5 dk. çırpın.


Rulo halinde bekleyen keki açıp üzerine kremanın 2/3'ünü yayın. Kremanın yoğunlaşması için 5 dk. kadar bekleyin. ( bu işlem rulo şeklinde sararken kremanın kenarlardan akmamasını sağlıyor) Sonra çikolatayı küçük parçalara ayırıp kremanın üzerine yayın. Kestane şekerlerinden dilediğiniz kadarını süslemek için ayırıp kalanı parçalara ayırarar kremanın üzerine yayın. Daha sonra dikkatlice keki rulo yapın. Ayırdığınız krema ile de pastanın üzerini kaplayın. 15-20 dk. sonra pastanın üzerine çay süzgeci yardımı ile kakao serpin. ( Ben süslemek için çeyrek bardak süt ile beyaz krema hazırladım) Kestaneleri yerleştirip buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.

Afiyet olsun...


12 yorum:

Burcu ÜNAL dedi ki...

hatice ellerine sağlık..
gerçekten pasta çok güzel gözüküyor..çok güzel sarmışsın..
yumuşacık duruyor..

sevgiler..

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Hatice pasta çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Hatice gerçekten çok şık olmuş ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu çok teşekkür ederim. Kremanın kekin üzerinde yoğunlaşmasını beklemek sarma işini çok kolaylaştırıyor.
Tuhfe, İpek ve Burcu beğenmenize çok sevindim. Sevgiler...

Tijen dedi ki...

nefis olmus hatice'cigim!
vallahi özenmedim desem yalan olur!
çocukken annem de bize kestaneli pastalar yapardi, artik torununa yapacak herhalde??
tijen

Sibel dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice (Tijen abla, blogları birlikte geziyoruz bugün galiba:) ve tebrikler! Ben böyle güzel rulo pasta yapanı tebrik ederim, zira kendim cesaret edemem:)

Adsız dedi ki...

Haticecigim pastan gerçekten çok güzel gözüküyor.Ben fırın tepsisinin ölçüsünü merak ettim.Benimki normal büyük fırınlardan.keke göre çok büyük gelir heralde.Senin tepsin küçükmüydü?Rulo pastaya yapmaya bende pek cesarat edemiyorum,ama çok ayrıntılı anlatmışsın,denemek istiyorum.Ellerine sağlık ,sevgiler........

Adsız dedi ki...

Tijen Hanım teşekkür ederim. Sizi bile özendirdiysem mutlu olabilirim sanırım beğenildiği için :)
Sibel, çok teşekkür ederim ama sen de yapabilirsin bence.
Zeynep, teşekkür ederim. Tepsinin ölçüsünü bilmiyorum ama benim fırınım da büyük ve onun tepsisini kullandım. Hamuru tepsiye yayınca çok ince oluyor. Hatta yaymakta bile zorlanıyorsun ama kabarınca kalınlığı sarmak için ideal oluyor. Zaten çok kalın olursa sarmak da mümkün olmaz. Umarım denersin ve güzel sonuç alırsın.

Bengisu dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice gerçekden rulo pastan bir harika. Bu kadar pastayı senmi yedin yoksa hani bizlere:)
Sevgiler...

cay saati dedi ki...

ellerine saglik hatice,harika olmus,canim nasil cekti anlatamam :) bizlerle bu güzel tarifini paylastigin icin tessekkür ederim
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ayyy gördüm çok canım çekti...bi de eşim ben yedim hatice bize göndermiş deyince mahvoldum.neyse ben de yaparım size vermem..eline sağlık :)

Adsız dedi ki...

Bengisu ve Hülya çok teşekkür ederim. Keşke şu günlerde bir de toplanıp yapılanların tadına bakabilsek ne güzel olurdu :)
Aslıhancım, sana özel tekrar yapar getiririm canım :) Sevgiler...