Uzuuun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba :))) Hem benim yoğunluğum hem de eğitimimiz bitti ve niyahet burdayız :)) Dönüşüm güzel bir tatlı ile olsun dedim ve iş yerimizden Hamiye Hanım'ın çok önce bize verdiği tarifler arasından bu tatlıyı seçtim. Asıl tarifte krem şanti kullanılıyordu fakat ben onun yerine krema hazırladım. Hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler :
- 1 kilo havuç
- 1 su bardağı şeker
- 40 adet bisküvi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın. (Bisküviler tamamen ezilmesin) . Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin. Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin.
Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...
19 yorum:
Merhabalar Hatice, artık dönmenize ve eğitimiminizin bitmesine çok sevindim, gözünüz aydın hayırlı olsun:) Tatlı muhteşem görünüyor bende sıklıkla yaparım ama üzerine bir dahakine siz gibi krema denemeyi düşünüyorum. Ellerinize sağlık sevgiler...
Teşekkür ederiz Bengisu. Tatlıyı beğenmene sevindim. Krema ile daha hafif oluyor. Denersin inşallah. Sevgiler...
Sevgili Hatice nefis bir tarif ellerine sağlık mutlaka yapmalıyım:)
Uff nefis bir tarif. Görüntü de harika valla. Hemen denemek lazım. Ellerine sağlık..
Sevgilerimle.)
Oh ne güzel hem açınca klavye yok hemde Haticede gelmiş.Umarım eğitiminiz iyi geçmiştir.Tarifte görüntü olarak çok güzel ve basitmiş.Ellerinize sağlık,sevgiler............
Burcukuşu teşekkür ederim. Denersen beğeneceğine eminim. Ben yarım ölçü ile yapmıştım ve hemen bitti :)
Cimcime beğendiğine sevindim :)
Zeynepcim ben yokken selamlarını hep aldım; çok teşekkürler :) Eğitimimiz de fena değildi. Tarifi beğenmene de sevindim. Sevgiler...
Hosgeldiniz,
hemde ne guzel hafif bir tatli ile gelmissin, ellerine saglik, ozledim sizi, alismisim her sabah sizin bloga bakmaya,
sevgilerimle,
Zeynep
Elinize sağlık,çok hoş görünüyor.Eminim çok lezzetlidir
Zeynep hoşbulduk, ben de artık çok özlemiştim hem sizleri hem de pasta, kurabiye yapmayı...
Serinmavi çok teşekkür ederim.
Xtra hoşbulduk. Tatlıyı beğenmene çok sevindim. Sevgiler...
Hatice inanır mısın geçenlerde yaptığım tatlıyı görür gibi oldum, benimkinin görüntüsü de tıpatıp böyleydi:) Merakla tarifine baktım, havuçlu kısım aynı, ben üste sadece 1 paket çiğ kremayı mikserle iyice kabartıp yaymıştım. Ve tabi bol bol hindistan cevizi. Çok beğenilip hızla tüketilmişti. Senin de ellerine sağlık - ve iyi ki döndün:)
Sibel çok teşekkür ederim. Ne güzel bir raslantı olmuş :) Seninde ellerine sağlık...
Hatice bende bu tatlıyı krem santi ile yapardım, hiç boylesi aklıma gelmedi?
Cok iyi düşünmüşsün ellerine saglık,
Hosgeldiniz:))
Figen
hatice hoşgeldiniz. bu tatlıyı ben de yaparım ama üzerinde krem şantiyle. çok da lezzetli olur.
eline sağlık.
Hoşbulduk Figen ve Pınar,
Figen ben krem şanti kullanmayı olabildiğince tercih etmemeye çalışıyorum. Bu şekilde daha da hafif oluyor.
Pınar çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Merhaba, bu tatliyi yaptim ve cok begendim, bir hafta icinde 3 defa yaptim, cok hafif ve lezzetli, ozellikle de boyle kendi hazirladiginiz krema harika oluyor, ellerinize saglik
Muhteşem bir tatlı. Her tarifiniz öyle gerçekten. Ölçüleri mükemmel. Dün misafirlerime yaptım. Herkes çok beğendi. Ellerinize sağlık..
Gözde Hanım, elinize sağlık. Misafirlerinizi de beğenmesine sevindim :)
merhabalar,tatlıyı denemek istiyorum ama bisküvi konusunda kararsız kaldım.Eti kakaolu ile denesem nasıl olur??siz ne kullandınız acaba??
Melis Hanım, ben petibör bisküvi kullanmıştım. Kakao tadı ile havuç nasıl olur denemeden bişey diyemeyeceğim.
Yorum Gönder