Sayfalar

Pazartesi, Ocak 06, 2014

Katlı Leziz Börek
























Pazar günü sabah 4'lere kadar PC başından kalkamayınca, bünye etkileniyor haliyle. İş sebebiyle uykumdan olmanın ödülü gün boyu ruh gibi gezmeme göz yumulması oldu. :) Nisan öğle uykusuna, Eylül puzzle yapmaya yönlendirildi. Kocam da ben börek yapacağım diyince, e iyi ben de biraz uzanayım dedim. Börekten çok umudum yoktu ama o da ne, nefis olmuştu. Parmaklarımız yenmekten son anda kurtuldu, eşime övgüler, tarifini sormalar ve fotoğrafını çekmeyle sonlandı bu mutlu ve leziz anlar. Siz de mutlaka denemelisiniz..

Malzemeler:
  • 5 adet dikdörtgen tereyağlı milföy
  • 350 gr kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 100 gr ceviz içi (kırılmış)
  • İsot, karabiber, tuz
Yapılışı:

Milföyleri çözünmesi için tek tek ayırıp düz bir yere koyun. İç harcı için soğanları doğrayın. Kıymayı bir miktar zeytin yağında kavurun, Üzerine doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. Baharatlar ve tuzla tatlandırın. Ocaktan almadan önce cevizi de ekleyerek karıştırın. Her bir milföyü küçük fırın tepsisinin boyutuna göre inceltin. Tepsiye aldığınız milföyün birinci katının üzerine harcın dörtte birini yayın. Kalan katları da bu şekilde hazırlayın. Üzerine yoğurt sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gercekten nefis görünüyor ben el acmasi sandim! Uykusuz kalmak berbat bir durum evde cocuk olunca,bende de cok nadir oluyor bazen,esinizin de eline saglik bu arada,sevgiler...

Şule dedi ki...

Evet lezzeti de görüntüsü de el açması gibi.. Size de üç çocuğunuzla kolaylıklar dilerim.. :) Sevgilerimle..

Şule dedi ki...

Teşekkürler :)