Sayfalar

Cuma, Aralık 28, 2012

Mini Zencefilli Kurabiye Evi ( A Mini Gingerbread House )


















Dün tesadüf şu sitede bu şirin kurabiyeleri görünce akşama kadar fotoğraflara bakıp bakıp mutlaka denemeliyim dedim :) Zaten çocuklarla akşam kurabiye yapma planımız vardı, bunu da ekledik. Onlar istedikleri baskıları yaptı ben de minik evlerimi hazırladım. Tariften yaklaşık 16 ev çıkıyormuş. Ben 4 tane için hamur keserken pes ettim. Kalanını kalıplarla hazırlayıp süsledik.

Evleri buradaki kalıbı kullanarak hazırladım. 3/8" lik kalıbı kullandım ama kapılar biraz dar oldu. Diğerini kullanmak sanırım daha uygun olacakmış. Yapılışı tarifi aldığım sitede çok güzel anlatılmış ve resmedilmiş. Ben sadece tarifi ekleyeceğim.

Herkese sağlıkla geçen, mutlu ve güzel bir yıl diliyorum...


















Malzemeler:
  •  1 yumurta
  • 110 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 100 gr. esmer şeker ( beyaz kullandım)
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 3/4 çay kaşığı karanfil ( kullanmadım)
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 125 ml. pekmez
  • 420 gr. un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Glazür için:
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 350 gr. pudra şekeri
  • Süslemek için çeşitli şekerler, hindistan cevizi
Hazırlanışı:





Şeker ve tereyağını karıştırın. Sonra içerisine yumurta, baharatlar ve pekmezi ilave edip yine karıştırın. Kuru malzemeleri de ekleyip hamuru hazırlayın ( 2 yemek kaşığı kadar un ilave ettim) Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat yada bir gece dinlendirin. 

Kalıbı hazırlayın. Hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın.  Kalıpları yerleştirerek her ev için 2 şer tane hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ıslıtılmış 175 derece fırında 8-10 dk. pişirin.

Glazür için, yumurta beyazı ve limon suyunu karıştırın. Pudra şekerini ekleyin ve düşük hızda mikserle karıştırın. Mikseri durdurduğunuzda uçlarından  karışım  akmadığı zaman hazır demektir. Bir plastik poşete yada sıkma torbasına glazürü koyup buzdolabında hava almayacak şekilde dinlendirin.

Soğuyan kurabiyeleri glazür ile yapıştırıp evlerinizi hazırlayın.



















Afiyet olsun ...

  

5 yorum:

bittermutfakta dedi ki...

Cok ama cok şirin olmuşlar.Insan yemeye kiyamaz.Ellerinize saglik.
Iyi yillar dilerim şimdiden

Nihan dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Eminim tadı da lezzetlidir.Ben de ne zamandır oğlum için böyle bir ev denemesi yapmak istiyordum.En kısa zamanda deneyeceğim.

Hatice dedi ki...

Bitter mutfakta, evde 21 aylık bir ufaklık olunca, direk evlere saldırıyor :) çok çabuk kıydık biz :)

Nihan, mutlaka deneyin derim. Süslemesi çok zevkli, yemesi de :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar, kekler buzdolabında ne kadar saklanabilir ? 1 haftayı geçse bir sıkıntı olur mu sizce ?

Teşekkürler

defne yaprağı dedi ki...

harika olmuşlar ellerinize sağlık...