Fotoğrafı 31 Ağustos'ta çekmişim :).. Sanırım Ramazan bayramı için yapmıştım. Bu kabak çiçeklerinin aslında bir hikayesi var. Ben ilk kabak çiçeği dolma denemesini marketten aldığım büyük çiçekler ile yapmıştım ve gayet kolay olmuştu. İlk defa tadan annem bayılmış ve teyzeme anlatmış. Teyzem de "aa bizim bahçedeki kabakların çiçeklerini bir kadın gelip topluyor" diyince annem hemen müdahale etmiş. Nerde hani diyerek bütün çiçekleri toplamışlar :). Bana verdiler al bunları doldur diyerek, ben de nasıl sevindim nasıl sevindim. Hevesli hevesli gittim eve çiçekleri temizlemeye başlamamla yakınmalarım başladı :). O kadar küçüklerdi ki yırtılmayan çiçeğim yoktu neredeyse. Yıkarken ayrı yırtılıyorlar, doldururken ayrı yırtılıyorlar. Anneme dedim ki anne teyzem o çiçekleri yine kadına versin.. Sanırım dolma için yeterli büyüklüğe erişmemişlerdi, ama Eylül onları ağzına attıkça yorgunluğum geçiverdi. Çiçek dolması demesi de çok hoşuma gitmişti. Tarif için internette araştırma yapıp, kendimce lezzetlendirdim.
Malzemeler:
- İstenildiği kadar kabak çiçeği
- Her bir çiçek için 1 tatlı kaşığı pirinç (büyükse daha fazla)
- Dereotu, maydanoz, nane
- 1 büyük kuru soğan
- 1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- karabiber, tuz
- zeytinyağı
Yapılışı:
Kabak çiçeklerinin tohumlarını temizleyerek, yıkayın. Pirinci sıcak suyla yıkayın. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavurun, üzerine pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyerek pirinçleri yarı pişirin. Diğer malzemeleri katıp karıştırın ve ocaktan alın. Her bir çiçeği bu içle doldurun ve tencereye sıralayın (bu kısım da beni çok zorlamıştı, çünkü hiç birisi ayakta durmuyordu :)). Azıcık su ekleyerek iyice pişirin. Pişmemişse biraz daha su ekleyin.
Afiyet olsun..
2 yorum:
ayyyy çok severim yaaa:))
valla canım istedi şimdi:)
ellerine sağlık
teşekkürler mutfağınızdaki sırlarınızı bizlerle paylaştığınız için.
Yorum Gönder