Bu tarifi annemin Lale Restaurant'ta tadıp çok beğendiği soğan çorbasına yakın bir tadı yakalamak için denedim. Tarifi bu ayın Lezzet dergisinde gördüm ve hemen aklıma annem geldi. Hafta sonu da çocuklar uyurken denemek istedim. Tat olarak çok yaklaştım fakat, kıvam olarak benim çorbam gayet sulu oldu. Bir dahaki sefere kremasız ve unlu deneyeceğim. Pırasa ve soğan malzemesi başta çok gibi gelse de kavrulduktan sonra azıcık kaldı. Malzemelerde azaltmaya gitmenize gerek yok. Yağ malzemelerinde değişiklik yaptım, kendi yaptığım haliyle yazıyorum.
Malzemeler:
- 3 adet pırasa
- 4 adet kuru soğan
- 50 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket krema
- tuz, karabiber
Yapılışı:
Pırasaların yarısını ince ince doğrayın. Soğanların yarısını yarım daire şeklinde ince ince doğrayın. Zeytinyağında kısık ateşte 45 dakika karamelize olana kadar kavurun. Kalan pırasa ve soğanları da doğrayın. Yüksek ateşte tereyağında 10 dk soteleyin. Sonra altını kısarak 25 dk pişirin. Üzerine 1 lt sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. 15 dk pişirin ve ocaktan alıp rondodan geçirin. Bu haliyle de tadı çok güzeldi. En son kremayı ilave edin ve karıştırın. Kaselere koyduktan sonra karamelize soğan ile servis edin.
Afiyet olsun..
1 yorum:
canım merhabalar bu çorbayı bende yaparım evde çok sevilir tek fark dört yerine bir soğan koymam. eline sağlık. tam kış için ve sağlıklı bir çorba aslında denemeyenlere tavsiye ederim. sevgiyle kal..
Yorum Gönder