Sayfalar

Perşembe, Haziran 24, 2010

Özsüt Benim Pastam Yarışması Finali



Yarışmanın üzerinden epey geçti ama fırsat bulup ekleyemedim gelişmeleri. Artık iş yerinden bloglara erişimimiz kaldırıldığı için ancak evden fırsat buldukca yazı ekleyebileceğiz.

Yarışmanın finalinde maalesef dereceye giremedim. Yine de benim için güzel bir heyecan ve tecrübe oldu. Öğrendim ki bu tarz yarışmalarda pastanın görünüşü ve lezzeti kadar jürinin ilgisini çekmesi, beğeni toplaması için akılda kalıcı da olması gerekiyor. Yarışma sonucunu açıklarken jürinin de dediği gibi hikayesi olan pastalar daha lezzetli geliyor insana.

Yarışma sonunda Karadut Yıldızı birinci, Limon Düşü ikinci ve Portakal Aromalı Çikolatalı Pasta üçüncü oldu. Bunların dışında yarışmada ısırgan otlu, mesir macunlu , bergamutlu gibi çok farklı pastalar da vardı. Ben de taze hindistan cevizli Kuş Yuvası pastam ile katıldım.



Final, 19 Haziran Cumartesi günü Swissotelde yapıldı. Özsütün gerçekleştirdiği ilk pasta yarışması olduğu için ( söylediklerine göre İstanbul'da başka hiçbir pastane böyle bir yarışma yapmamış) eksiklikler vardı tabii ama hem firma çalışanları hem de oradaki görevliler isteklerimizi gerçekleştirmek ve eksikleri gidermek için ellerinden geleni yaptılar.

Finalden önce jüriyi öğrendiğimde hem çok şaşırdım hem de heycanlandım. Çünkü jüri epey kalabalık ve pasta, mutfak konusunda çok iyi isimler vardı : Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ, Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi Sahibi ve Mutfak Koçu Gülhan Kara, Pastarom Marmara Bölge Satış Sorumlusu ve Pasta Danışmanı Ivan Holyavkin, 2007 Uluslararası Düğün Pastası Yarışması Şampiyonu ve Pasta Stilisti Mark Seaman, Swissôtel Pasta Şefi Mathias Gautron, Hürriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Yaşin, Akşam Gazetesi Yazarı Nedim Atilla, Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, Özsüt Pasta Şefi Zekeriya Birinci ve ayrıca Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman.



Yarışmada ayrıca bloglarını takip ettiğim, internetten tanıdığım Işıl ve Ayşem ile yüz yüze görüşmek, tanışmak da çok güzeldi :)

3 yorum:

gülşen dedi ki...

tebrikler bence finale kalmanız için bile çok büyük başarı böylesine deneyimli bir markada:)
pastanız çok güzel görünüyor,bu pastanın tarifini koymayacakmısınız,denemek isterdim:)

hatice dedi ki...

Gülşen, teşekkür ederim. Belki yayınlarım bir ara.

özlem dedi ki...

biara olmaz hemen yayınlayın lütfen :)