Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 5 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2- 2,5 yemek kaşığı salça
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletin. sonra ykayıp fırında yada ızgarada ( biz tost makinasını kullandık) patlıcanları közleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı yağda kavurun. Tavuk etlerini küçük küçük kuşbaşı doğrayıp tencereye ekleyin. Havucu rendeleyip tavuklara ilave edin. Dilediğiniz miktar kekik de ilave edin. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin. 2 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavuklara ilave edin. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 2-3 dk. daha pişirin.
Patlıcanların ortasını bıçakla çizerek açıp içerisine hazırladığınız iç malzemeden koyun. Yağlanmış fırın tepsisine karnıyarıkları dizin. 1,5 kaşık salçayı bir kaseye alıp üzerine 1-1,5 su bardağı suyu azar azar ekleyip karıştırın. Bir miktar tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız salçalı suyu tepsideeki karnıyarıkların aralarına dökün. 180 -190 derece fırında 35- 40 dk. pişirin.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Çok güzel görünüyor,sağlıklı bir yemek olmuş. Eline sağlık .
Teşekkürler Nurhayat :)
merhabalar... Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Ben de deneyeceğim.
betül
Yorum Gönder