Sayfalar

Perşembe, Mart 18, 2010

Fırında Tahin Helvası


Eğer hala fırında tahin helvasını tatmamış iseniz, mutlaka denemenizi öneririm, tabii tahin helvasını seviyorsanız . Ben ilk kez Elif'in sitesindeki tarifi denemiştim. O da çok lezzetli oluyor. Dün akşam da ilk kez süt ile helvanın kıvamını açarak denedim. Bu şekilde daha akışkan kıvamında bir tatlı oluyor. Kakaolu helva kullandığım için rengi biraz koyu oldu. Genelde bu tatlıya limon suyu da ekleniyor ama ben limon ve tahin tadını sevmediğim için eklemedim. Tarif için internette araştırma yaptığımda genelde biribirine yakın pek çok tarif çıktı. Ben de bu tariflerden faydalanarak yaptım tatlıyı. 

Malzemeler:

  • 300-350 gram tahin helvası
  • 1 çay bardağı süt

Hazırlanışı:

Helvayı küçük küpler halinde doğrayın. Sonra çatalla ezin. İçine sütü ekleyerek koyu tahin kıvamında bir karışım elde edin. ( dilerseniz 1-2 yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz) Karışımı güveç kaplara paylaştırın. (3 tane kaba paylaştırdım) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (turbo ve üst ızgarayı çalıştırarak pişirdim.) Tatlı pişerken sık sık fırını kontrol edin; çok çabuk üstü kızarıyor. Fırından çıkardıktan sonra 5 dk. kadar bekletip servis edin. ( Çok sıcak olunca yanma ihtimaliniz yüksek, ama soğutmadan da yemek gerek)  

Afiyet olsun...


5 yorum:

Tuğba Agaci dedi ki...

Tahin helvasına bayılırım,harika olmuşa benziyor bu.Üzerine erimiş çikolata da katsak çok mu abartırız acaba (: Ellerine sağlık!

hatice dedi ki...

Çikolata ağacı, çikolata yakışacaktır, denemek lazım :)

nurhayat dedi ki...

Hatice ellerine sağlık, çikolatalı ve sade helvayı karıştırarak bende denedim, annemlere ikram ettim hepimiz çok beğendik..

hatice dedi ki...

Nurhayat, beğenilmesine çok sevindim :)

hatice dedi ki...

Nurhayat, beğenilmesine çok sevindim :)