Hafta sonu annemler için hazırladığım bir yemek. Köfteyi tepsiye yayıp bütün olarak pişirdiğinizden normale göre daha yumuşak bir köfte oluyor. Hem pratik hem de farklı bir sunum...
Malzemeler:
- 800 gr. kıyma
- 1 iri kuru soğan
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- 1-1,5 çay bardağı galeta unu
- 1 yumurta
- tuz, karabiber, yenibahar, kekik
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyin. Galete ununa biraz su ekleyip yumuşamasını sağlayın ( annem köfteleri hep bayat ekmek içini ıslatarak yapıyor ve köfteleri çok yumuşak olur. ben de bunu öğrenince köfteye galeta ununu eklerken mutlaka ıslatıyorum) Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu koyup damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda tuz , karabiber, yenibahar ve kekiği ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Vaktiniz varsa 1 -2 saat dolapta dinlendirin. Fırın kabınızı yağlayın ( ben yuvarlak küçük boy borcam tepsi kullandım,yaklaşık çapı 26 cm.) Köfte harcının yarısını tepsiye yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini köfte harcının üzerine eşit olarak serpin ve üzerine hafif bastırın. Kalan köfte harcını da tezgah üzerinde tepsi genişliğinde yayıp tepsinin üzerine alın( tezgahta kalan harca biraz şekil vererek tepsiye koyduğumuzda alttaki kaşar ve harcın bozulmasını önlemiş oluyoruz) . Elinizle bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk. pişirin. 3 kaşık salçayı ( ev yapımı salça kullandım) 1 su bardağı su ve biraz tuz ile karıştırın. Fırından tepsiyi çıkarıp üzerine salçalı sosu gezdirin. Tekrar fırına verip 10 dk. daha pişirin. Yemeğinizi soğumadan servis edin.
Afiyet olsun...
9 yorum:
Ellerinize yüreğinize sağlık.Bloğunuzdaki tarifler çok güzel.İzmirden sevgiler.Mine
Mine, çok teşekkürler :))
Bu aksam bu yemekten mi yapsam dedirten bi goruntu.
Mutfagin yolunu tutma zamani geldi sanirim .
Ellerinize sağlık,çok kuru oluyor diye fırında köfte yapamayan benim gibiler için harika bir tarif...
sevgiler...
Peri tozu fotoğraf, deneyip beğenirsiniz umarım.
Ab-ı hayat, o zaman bunu mutlaka denemelisiniz. Sevgiler...
çok güzel olmuş.kaç kişilik bu yemek acaba
Oya, fotoğraftaki gibi 6 porsiyon çıkıyor. Sevgiler...
Dün akşam denedim çok güzel oldu..teşekkürler..
Hazal, beğendinize çok sevindim, afiyet olsun...
Yorum Gönder