Sayfalar

Pazartesi, Aralık 10, 2007

Terbiyeli Kereviz Çorbası



Eşim dışarda tattığı ve beğendiği yemekleri hemen benimle paylaşıp denememi ister. Bu çorbayı da onun sayesinde araştırıp denedim. İnternette bulduğum tarifler arasında en beğendiğim lezzet dergisinin sitesindeki idi. Eğer terbiyeli sebze çorbalarını seviyorsanız demenizi kesinlikle tavsiye ederim. 14 aylık oğlum Erkan da severek içti bu çorbadan...

Malzemeler:
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı kadar muskat rendesi
  • karabiber, tuz

Hazırlanışı:

Suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Diğer tarafta kereviz, havuç ve patatesin kabuklarını soyup küpler halinde doğayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Kaynayan veya kaynamak üzere olan suya limon suyu, sebzeleri ve tuzu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Unu süt ile karıştırıp içerisine kaynayan malzemeden biraz alarak ılıtın. Sonra bu karışımı çorbaya ilave edin. 1-2 dk. daha kaynatıp blender ile sebzeleri parçalayın. Muskat redesini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Servis ederken üzerine karabiber serpin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sitenizde daha �nce g�r�p denedi�im salatay� yapmak i�in ald�m kerevizi �orba tarifini g�r�nce dayanamay�p bu ama� i�in kulland�m. Ger�ekten de ho� bir lezzet, ellerinize sa�l�k Haticeci�im.. Mehtapla birlikte Erkanc� da �pt�k.

Adsız dedi ki...

Elifcim beğenmenize sevindim. Genelde kereviz itici gelse de aslında lezzetli bir sebze, ben çok seviyorum :) Bizde sizi öpüyoruz canım...