Sayfalar

Çarşamba, Aralık 12, 2007

Tatlı Patlamış Mısır



Mısırı hep tuzlu yemeğe alıştığımız için ilk kez tatlı olarak yapıldığını duyunca şaşırmıştım. Yapımı nasıl olsa zor değil diyip ilk denediğimde şekeri fazla koymuşum. Bayağı bir ağır gelmişti bize. Bu sefer şeker miktarını azaltıp denedim; tatlı oranı gayet hafifdi.

Nasıl yaptığıma gelince; bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ, 5 yemek kaşığı mısır, 2,5 yemek kaşığı şeker ekleyip orta ısıda karıştırarak şekerin erimesini sağladım. Bu aşamada artık mısırlar patlamaya başlıyor. Kapağı kapatıp tencereyi sık sık sallayarak mısırların hepsi patlayana kadar ocakta tuttum. (Tuzlu mısıra göre taneler daha küçük patlıyor.)
Afiyet olsun...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik burda yani almanyada cogu yerlerde misiri hep sekerli satarlar cinema v.s.benim esimde sekerli sever bende hep sekelri yaparim cok lezzetli oluyor bence ama ben yinede tuzlu seviyorum güzel günler haftalar canim

Adsız dedi ki...

Karabiber, tatlı mısırı da sevdim ama benim de ilk tercihim tuzlu :))

bir dilim bir tutam dedi ki...

Diger Avrupa ülkelerini bilmem ama Almanya'da tuzlusu pek ragbet görmez.Her yerde tatli..Benim kizlarda burada büyüdükleri icin tuzluyu tanimiyorlar.O yüzden de sinemaya gittigimizde hep iki cesit aliriz.

Adsız dedi ki...

Serap, insana tuhaf geliyor tuzlunun tercih edilmemesi :)

Sibel dedi ki...

Biz küçükken annem bize hep tatlı yapardı mısırı. Kendilerine de tuzlu:) O yüzden benim favori mısırım hala tatlıdır. Sadesini de severim tabi. Hele evde film izlerken (sinemada değil) bayılırım.

Adsız dedi ki...

Sibel, bence de film izlerken patlamış mısır gibisi yok :))

Saliha dedi ki...

DEGISIK BIR LEZZET OLDUGU KESIN..ELLERINE SAGLIKK HATICE..

Adsız dedi ki...

Saliha, evet değişik ve sevip sevmeyeceğini anlamak için denemek gerekiyor :)

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Tatlı mısırı ilk olarak bir arkadaşımda yemiştim, tuzlu mısıra göre daha küçük ve daha sert oluyor. İlk duyunca bende bayağı şaşırmış hatta yemeye bile çekinmiştim:)

şule&hatice dedi ki...

Nazife, peki beğendin mi merak ettim :))

Neşeli Sesler dedi ki...

Hayatımda ilk defa duyuyorum tatlı patlamış mısır denemek lazımm:)
Elelrinize sağlık arkadaşlar...

Yasemin dedi ki...

ben bide bunlari cikolataya buladim ;) bak olede tavsiye ederim.. popcorn lolipoplar ;)

Rakunt ideas dedi ki...

Mısırın her şekline bayılırım ama tatlısını ilkdefa gördüm ve mtulaka yapacağımçEllerine sağlık

banus pasta dedi ki...

Aaaa ilk defa gördüm tatlı patlamış mısır :)Denemek lazım ellerine sağlık..
sevgiler
Banu

Adsız dedi ki...

Pop corn veya misir patlagi.Tuzlusu kadar sekerlisi de cok güzel oldugunu bildigim bir lezzet.Harika,ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Elif, denemeye değer bir lezeet :))
Yasemin, bir ara da onu deneyeyim :)
Tuğba, Banu bakalım beğenecek misiniz ...
Kızılcık Şurubu, yorumun için teşekkürler...

Hayattan Azıcık dedi ki...

Ben birkere yaptım ama beceremedim sanıyorum güzel olmadı şeker karamelize oldu ve tadı acımsı oldu. Birde senin tarifi deneyeyim bakalım nasıl olacak. Sevgiyle kal..

hatice dedi ki...

Şeker fazla yanmış sanırım, bu tarifde umarım beğenirsiniz.

Adsız dedi ki...

SEKER YANDİ BEN YAPİNCA ACİ OLDU NSL YAPCAMIZI DETAYLİ ANLATİRMİSİNİZ