Eşimin büyük bir hevesle aldığı ananas konservesi dolapta uzun süredir bekleyince iş başa düştü. Değerlendirmek için bu keki yapmaya karar verdim. Hem ananasın keke ne kadar yakışabileceğini öğrenmiş olduk hem de ananasların dolaptaki mahkumiyetine son vermiş oldum. Tarif olarak Oktay Usta'nın tarifini esas aldım ama değişiklikler yaptım.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağı
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı ananas suyu
- 1 çay bardağı öğütülmüş fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un (ben yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
- 5 dilim ananas
Yumurta ve şekeri köpürene kadar 4-5 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, süt ve ananas suyunu ekleyin ve karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Un ve incecik öğütülmüş fındığı ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. 26 cmlik kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Yan tarafları da sıvıyağla iyice yağlayın. Kelepçeli kalıbın altına bir miktar toz şeker serpiştirin. Üzerine ananas dilimlerini yerleştirin. Kek harcını ananas dilimlerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dk, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Biraz bekledikten sonra kelepçesini açın ve keki ters çevirin. Yağlı kağıdı kekin üzerinden ayırın. Benim kekimin altı çok iyi kızarmadığı için fırının ızgarasında kızarana kadar beklettim. Dilimleyerek fındıkla tereyağının müthiş bir aroma kattığı kekinizi ailenizle birlikte afiyetle tüketin :).
Afiyet olsun..
9 yorum:
himm.. ananas severim, kekde severim.. ananasli keki kesin severim :)) elleriniz dert gormesin kizlar!
yorumun için teşekkür ederim yasemin. mutlaka seversin. fındık ve tereyağı müthiş bir aroma katıyor. sevgiler..
merhabalar.sitemde bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorum adı sütlaç tarifleri herkes kendi atrzında yapmıs oldugu sütlaçların fotograflarını bana gönderecek ve kendi sitesinde tarifi yayınlayacak.tarifi yapmak isteyen birisi böylece degisik tarzlarda hazırlanmıs tariften hangisini yapacagına karar verecek.umarım katılırsınız.20 aralıkta sona erecek
Ne yapacağımı düşünmeden aldığım Ananas konservesi uzun zamandır dolapta yatıyor...
Nefis bir alternatif... Ben de deneyeyim. Her açtığımda ne yapacağım ben bununla dememiş olurum :)
ellerinize sağlık.
sıcacık sevgiler..
Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.
www.misssgibi.com
Kekin görüntüsü "hadi hemen bir an önce dene beni" diyor.Hayatımda hiç ananas yemedim.Dur bi alayım da deneyeyim.İyi bir başlangıç olacak..:)
Ellerine sağlık çok güzel ...
Cok nefis görünüyor,ananasin tadi pastada harika olur,ellerinize saglik.
seli, aslında sitemizde haticenin önceden yapmış olduğu bir sütlaç tarifi var. Haliyle yayınlanmış durumda. :)
zerrin, o zaman hemen bu tarifi uygula :) hem ananasların değerlenmiş olur hem de bu harika tatla tanışmış olursunuz. sevgilerimle :)
elif, görüntü güzel oluyor gerçekten albenili :)beğenmene sevindim. ben de galiba ananası bu kekte 2. kere yemiş oldum :)
yaren, beğenmene sevindim. yorumun için tşk ederim.
şule ellerıne saglık..bende kek de nasıl duru dıye merak edıyordum yakısıyor dedıgıne gore yakısmıstır:)
saliha tşk ederim. gönül rahatlığıyla deneyebilirsin.
Yorum Gönder