Vee sonunda baklava yaptık! Evet hem Hatice hem de ben ufak değişikliklerle aynı tarifi farklı zamanlarda uyguladık. Bu bayramda evlerimizde kendi yaptığımız baklavamızı ikram edebileceğiz. Hatice borcama yaptığı için malzemeleri 2/3 oranında yaptı. Bir de Hatice sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökerken ben tam tersini uyguladım. Zaten önemli olan da birinin sıcak birinin soğuk olması. Hepinize baklava gibi tatlı bir bayram dileriz..
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 2 çay kaşığı kabartma toz
- aldığı kadar un
- açmak için nişasta
- üzeri için 200 gr tereyağ
- rondodan geçirilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. 10-15 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek bir 5 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Yumurta, süt, sirke, yoğurt ve yağı iyice karıştırın. Unu ekleyerek üzerine tuzu ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak biçimde iyice yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Ben toplam 51 beze elde ettim. Elde ettiğiniz bezeleri 3 gruba ayırın. Her bir bezeyi nişasta yardımıyla çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta sürerek her bir grubu üst üstüste yerleştirin. Minik minik açılmış ve üst üstüste konulmuş 17 adet yufkayı merdane ve nişasta yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirip araya bol miktarda ceviz serpiştşrşn. Diğer grubu da aynı şekilde hazırlayıp yine ceviz serpiştirin ve son grubu da açıp en üste yerleştirin. Baklava dilimi şeklinde kesin. Tereyağını eritin ve kızgın bir haldeyken baklavanın üzerine dökün. 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Afiyet olsun..
13 yorum:
Baklava sahane görünüyor,ellerinize saglik.Hayirli bayramlar.
Sevdiklerinle daha nice bayramlar olsun, sana ve herkese...
Baklavanın tamamını aynı şekilde nasıl keserim diye hep düşünürdüm, sayenizde öğrendim. Çook teşekkürler, iyi bayramlar.
Baklava süper görünüyor.Ellerinize sağlık aç karnına ne güzel gider o şimdi:)Geçmiş Bayramınızda mübarek olsun
Slm,
Baklava harika görünüyor.Ellerinize sağlık..E artık bunu da yaptığınıza göre bir de suböreği bekliyoruz bu maharetli ellerden..
Elif A.
Baklavaları görünce çocukluğumu anımsadım.Annecim her bayram yapardı.Baklava memleketinde oturduğum için ev baklavası yapmaya kalkışmam heralde.Ama bazen özlüyorum o tadı.Ellerinize sağlık.
Ellerine saglik, ne kadar guzel gorunuyor, sizlere de afiyet olsun, sevgiler.
kizilciksurubu, zehra, müge, seda, elif, r.akın, aybike yorumlarınız ve bayram kutlamalarınız için teşekkür ederiz. sevgiler..
Bravo sizlere.. harika bir baklava yapmışsınız,görüntüdeki estetik bile uzmanlığınızın göstergesi.. elinize sağlık.
sevgiler
Eşim uzun zamandır , internetten yemek tarifleri bulsana deyip duruyordu .
tabi ben ihmal ediyordum.
bu site mükemmel olmuş . ellerinize sağlık .
pasta, börek tariflerinden uzak dursam da (çünkü dayanamıyorum kilo alıyorum) . sebze ve salata tarifleri güzel .
kolay gelsin...
TASINDIM! Blogspota gectim.Sizi de tabiki arkadas listeme aldim.Haber vereyim dedim.Beklerim
www.birdilimbirtutam.blogspot.com
Sevgiler
Merhaba Hamiye Hanım, beğenmenize çok sevindik. Sevgiler...
Ali güzel yorumun için teşekkür ederiz. Eşine sevgiler...
Serap, yeni adresin hayırlı olsun.
öncelikle merhaba
baklava tatlısını görünce hemen ilgimi çekti doğrusu.tarif aynı annemin tarifi hatta dün akşam evde ki ajandama yazmıştım.kabartma tozu koymuyoruz biz.bir tutam şeker koyuyoruz mesela.
Yorum Gönder