Sayfalar

Perşembe, Aralık 29, 2005

Kıymalı Karnabahar



Evde bir süredir pişmeyi bekleyen karnabahar için Şule'nin ablasında yediği ve beğendiği bu tarifi uyguladım. Hakikaten hem yapımı kolay hem de lezzetli bir yemek. Karnabahar ile aram hiç iyi olmamasına rağmen bu yemeği çok beğendim. Teşekkürler Şulecim...

Malzemeler :

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt

Hazırlanışı :

Karnabaharı yarım çay bardağı süt eklenmiş kaynar suda 5 dk. haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede ( kapağını kapatmadan) zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. İçerisine kıymayı ilave edip iyice kavurun. Daha sonra salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip 1-2 dk. pişirin. Karnabaharları soğuk sudan geçirip düdüklü tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave edip 1/2 lt. kadar sıcak su koyun ve kapağını kapatın. 5 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Haticecim;

Karnıbahaı sütle haşlamndaki amacın kokusunu alması için galiba..Bende bir dilim limonla haşlıyorum ama sütü bilmiyordum.Neyse yemek harika gözüküyor.Ben bayılırım karnıbahara sürekli yaparım kışın.Kızartmasıda harika oluyor.

Adsız dedi ki...

Merhaba, evet süt hem karnabaharın kokusunu alıyor hem de beyaz olmasını sağlıyor diye biliyorum. Limonun da kokuyu aldığını öğrendiğim iyi oldu. Teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

bu benim annemin spesyalidir.benimki daha değişik.ben fırında beşamel sosuyla pişirip üstüne kıyma sosu döküyorum.çok güzel oluyor...ellerine sağlık...