Sayfalar

Pazartesi, Kasım 25, 2013

Limon Kremalı Kurabiye
























Evde limon varken yine limon almışız, sebzelik limonla dolup taşarken limon kremalı bu kurabiyelerden yapmak istedim. Böylece limon kelimesini 4 kere aynı cümlede kullanmış oldum :))).  Limon tadı kurabiyede çok hoşuma gitti. Yalnız kremasından epey arttı (kremasını yarı malzemeyle hazırlayabilirsiniz), cheesecake için kullanmayı düşünüyorum. Farklı bir kurabiye yapmak istediğiniz zaman öneririm. Kurabiyeler bekleyince kremayla daha özdeşleşiyor ve güzel oluyor. Tarifi Lezzet dergisinin "Bisküviler" kitapçığından aldım.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (110 gr tereyağı + 1/2 çay bardağı zeytinyağı kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (=80 gr)
  • 3/4 su bardağı mısır nişastası (=75 gr)
  • 1,5-2 su bardağı un (=225 gr)
Limonlu Krema İçin:
  • 4 limon
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 125 gr tereyağı (50 gr kullandım)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

Limonlu krema için, limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın. Yumurta ve vanilyayı sos tenceresinde çırpın. Şeker, limon suyu, nişasta ve rende limon kabuğunu ekleyip sürekli karıştırarak 9-10 dk pişirin. Tereyağını ekleyerek ocaktan alın. 2-3 dk çırparak soğutun. Kurabiye için tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Un ve nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar elinize alıp yuvarlayın ve bastırarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Çatalı una batırarak kurabiyelere izini çıkartın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra (3-4 dk) ızgara teline alarak soğumaya bırakın. Bisküvilerin (kurabiyelerin) arasına limon kremasından sürüp sandviç şeklinde kapatın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..


2 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

ayy ben buna bayıldım denemem lazım mutlaka :)

Şule dedi ki...

Deneyin mutlaka, o zaman da bayılırsınız :)