Sayfalar

Salı, Kasım 20, 2012

Pratik Midye Böreği










































Daha önce midye böreğini denediğim için biliyorum; bu tarif ona kıyasla gerçekten çok pratik :)  Hem yapımı kolay hem de sunumu farklı bir börek oluyor. Yapım aşamalarını daha net anlaşılması için fotoğraflamaya çalıştım.

Malzemeler:
  • 4 adet yufka 
  • 1 kase su-zeytinyağı karışımı
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Üzeri için; yumurta sarısı
Hazırlanışı:

İç malzeme için maydanoz ve beyaz peyniri bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serip üzerine yağ-su karışımından serpin ve fırça ile her tarafına yayın. Yufkayı dört eşit parçaya bölün. Her parçayı uç kısmından kenara doğru büzün.  Kenarları fotoğraftaki gibi üst üste birleştirip iç malzemeden koyun. Kenarlarını biraz katlayıp böreği rulo şeklinde sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri yerleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirin.




Afiyet olsun...

2 yorum:

mormenekselerr dedi ki...

http://www.ozderihali.com/page/3 adlı site neyimiz varsa çalıp yayınlıyor seninki bu linkte çok üzgünüm yazı yayınladım bir bakıversen sevgiler

Hatice dedi ki...

Mormenekşeler, haber verdiğiniz için sağolun.