Çok uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti. Yiyen herkesin çok beğendiği, ağızda dağılan bir kurabiye oluyor. İkram ettiğinizde sizin yaptığınızı belirtmeniz gerekir yoksa hazır zannedilebiilir :) Tarif Semaver'den. Deneyen pek çok kişi tuz miktarını az bulmuş, ben de arttırarak denedim.
Malzemeler:
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1-1,5 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı süt
Sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerine şeker, tuz ve baharatları ekleyin. 2 bardak un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ilave edin. Hamuru 2 parçaya bölün. Tezgahta hamuru ince rulo şekline yuvarlayıp ( ben fırın tepsisine serdiğim yağlı kağıt üzerinde yuvarladım) dolapta 15-20 dk. dinlendirin. Daha sonra dilimleyip tepsiye yerleştirin. Yağ ve sütü karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Elinize sağlık, ben de benzer bir tarif yapmıştım.
ellerinize sağlık
bu kurabiyeler kütüphanede ömrü geçirenlere çok iyi geliyor cidden
Çok güzel görünüyor bir de değişik bir kurabiye olmuş,ellerinize sağlık notumu aldım bile.
Elif'in Terazisi, Mutfak Havlusu ve Vişnap yorumlarınız için çok teşekkürler. Mutlaka deneyin derim. Ben artık her misafire yapıyorum :)
Sevgili Hatice, bir ara her misafirime yapıyordum ve çok beğeniliyordu, senin de tariften memnun kalmana çok sevindim, afiyetler olsun, sevgiler...
Sanırım evimize konuk olan herkes bu lezzeti tadana kadar yapmaya devam edeceğim :)
Yorum Gönder